Praznična euforija polako jenjava, a bliži se i momenat kada će novogodišnja i božićna čarolija potpuno nestati iz naših domova. Mnogi su svoje novogodišnje jelke okitili još u novembru prošle godine, a čitav decembar bio je u znaku praznika i dekoracije. Sada, kada smo već "prevalili" pola januara i proslavili sve praznike, neki se spremaju da raskite jelku, a neki je, pak, drže u stanu ili kući sve do februara.

Međutim, prema načelima feng šuija, to nije dobro. Sve novogodišnje ukrase bi, kako ova nepisana pravila kažu, trebalo skloniti do 18. januara.

Razlog tome je, kako feng šui kaže, taj da sve što je “obavilo” svoj posao treba ukloniti iz kuće, pa je to slučaj i sa novogodišnjom i božićnom dekoracijom, budući da su ovi praznici uveliko prošli.

Do kada se drži novogodišnja jelka
LepaiSrecna 

Ukoliko ih ne uklonite, prema ovom tumačenju, ostajete u prošlosti. Treba razmišljati o budućnosti, o vremenu koje dolazi, a to je proleće, pravilo je koje predviđa feng šui.

Drugi razlog jeste prašina koja se skuplja na ukrasima, ukoliko oni stoje izloženi duže vreme, u nekim domovima čak i po tri meseca.

Feng šui takođe ima i pravila o tome na kom mestu u stanu treba držati jelku, te ih možete zapamtiti za sledeću godinu.

jelka-pocetna.jpg
Promo 

Mesto za jelku po feng šuiju je od izuzetne važnosti jer će doneti harmoniju u dom, a stručnjaci predlažu da jelku smestite u zavisnosti od toga šta želite i očekujete od naredne godine: 

Istok ( zdravlje i porodica)
Jugoistok (novac i obilje)
Jug (slava i reputacija).

Tekst: Lepa&Srećna