Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu već nekoliko decenija smatra se za najznačajniju sajamsku manifestaciju u oblasti nameštaja, uređenja enterijera i prateće industrije repromaterijala i mašina za industriju nameštaja u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope. Mesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođača u regionu, ove godine obeležava izuzetan jubilej – 50 godina održavanja.

Mesto na kome tradicionalno izlagači predstavljaju svoje nove programe koji prate trendove u dizajnu nameštaja, omogućuje i ostvarenje novih poslovnih kontakata kao i razmenu informacija i ideja. Izlagački program i na ovom jubilarnom sajmu obuhvatiće kompletnu industriju nameštaja od faze primarne prerade drveta do izrade finalnog proizvoda.

Tako će posetioci imati priliku da vide nameštaj svih vrsta i namena, za opremanje stambenog i javnog, kancelarijskog prostora, unutrašnju dekoraciju i uređenje enterijera, kao i poseban segment izlaganja repromaterijala, mašina i alata za industriju nameštaja. Priredba će se održati u halama Beogradskog sajma na preko 35 hiljada kvadratnih metara, uz nastup od oko 500 registrovanih izlagača, od čega je trećina inostranih izlagača. Najuspešnijim izlagačima će se dodeliti tradicionalne nagrade "Zlatni ključ" i "Diploma" u devet robnih grupa.

A. D.