Sfera nameštaja i arhitekture oduvek je interesovala popularnog glumca Breda Pita koji je, kako kaže, još davne 1990. godine otkrio radove arhitekata Čarlsa Mekintoša i Frenka Lojda Rajta i bio zaintrigiran lepotom njihovih ostvarenja.

Priliku da se oproba i u dizajniranju nameštaja omogućio mu je 2012. godine američki studio Polaro. Zajedno sa kreativnim timom Polara, poznati glumac je dizajnirao 12 komada nameštaja među kojima se nalazi i "fantastičan" krevet koji je već dobio nadimak "Pitov krevet". Fantastičan bračni ležaj koji će biti proizveden u izuzetno ograničenoj seriji od svegadevet komada samo je deo kolekcije koju čine još i sto za ručavanje, mali koktel sto, nekoliko stočića, stolice ali i kada za dvoje izvedena u mermeru "statuario venato". Za većinu ovih komada kao glavna inspiracija poslužila je neprekinuta linija koja može da bude geometrijska kao u slučaju dugačkog drvenog stola za ručavanje čija baza ima cikcak linije u neočekivanim završecima. S druge strane, linija može da bude vijugava kao na staklenom stolu kojim dominira tanka spiralna metalna baza izvedena u 24-karatnom zlatu.

Celokupna kolekcija će, osim na javnoj prezentaciji od 13. do 15. novembra 2012. godine u Njujorku, biti prikazana i digitalno u okviru sajta ovog novog glumačko-dizajnerskog dua koji je u pripremi. Do tada, svi koji žele da pogledaju kako izgleda nameštaj koji je dizajnirao Bred Pit mogu da pogledaju fotografije i skice na sajtu architecturaldigest.com

Ana Dodig