Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJE ZA MOBILNO HLAĐENJE: 3 stvari koje treba da proverite kad kupujete prenosivi klima uređaj

Prenosivi klima uređaj je odlično i brzo rešenje za hlađenje stanova ili poslovnih prostorija.

  Izvor: Youtube / De'Longhi How-To

Ako nemate klima uređaj u svakoj prostoriji a potrebno vam je da i sobe i kuhinju rashladite, možda je pokretni klima uređaj pravo rešenje za vas. Naravno, uvek možete da se pomučite i sami napravite priručno sredstvo za rashlađivanje, ali za pravu stvar, ipak savetujemo kupovinu uređaja proverenih proizvođača.

Možda će vas zanimati

Najpre će se za njega odlučiti svi oni koji su prostor iznajmili za stanovanje ili rad, pa ne žele da ulažu u ugradnju klasičnog "erkondišna". Takođe, ovo je dobar predlog i za sve koji žele da uređaj odnesu privremeno u vikendicu, a po prestanku sezone ga sklone na neko bezbedno mesto..

Da biste se odlučili za model koji vama najviše odgovara treba da znate i kako ova varijanta klima uređaja funkcioniše. Postoje modeli koji kojih su isparivač i kondenzator u istom kućištu, pa je potrebno da se iz njega izvede crevo koje podseća na ono za kuhinjski aspirator. Ono može da se izbaci kroz prozor, ali i da se gurne u otvor dimnjaka. Kroz njega izlazi topao vazduh, a promer creva je obično 10 centimetara. Druga vrsta modela ima razdvojene isparivač i kondenzator, spojene sistemom armiranih creva.

Možda će vas zanimati

Prenosiva klima poznata je i pod nadimkom "pingvin", a za vaš konačni izbor treba da proverite nekoliko stvari:

  • koliko je lako pustiti klimu u rad.
  • koliko je efikasna pri hlađenju prostora i
  • koliko je laka za održavanje.

Takođe, raspitajte se i da li "pingvin" ima mogućnost da smanji vlažnost vazduha a neke čak mogu i da se postave na zid ili instaliraju u prozor. Ipak, najveći broj njih ima samo točkiće na kojima ćete ih lako "prošetati" iz prostorije u prostoriju. Računajte i na to da će vam zauzeti malo prostora, kao da je njihov rad čujan, za razliku od split sistema u kojima je bučnija "jedinica" napolju.

Ne preporučuje se da prenosivi klima uređaj  postavljate u prostorije u kojima ima mnogo isparenje vlažnog vazduha kao što su kupatila i vešernice.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije