U trenutku kada nas okružuju negativne vesti, strah i neizvesnost, možemo se odupreti negativnoj energiji fokusiranjem na kreativnost, piše Lovesensa.

Praznik Uskrs je sve bliži, a inovativne ideje za farbanjejaja mogu vas oraspoložiti i učiniti da ove godine uskršnju trpezu učinite jedinstvenom i drugačijom.

Farbanje jaja u raznim nijansama pomoću raznovrsnih tehnika uvek je odličan način da napravite sjajnu dekoraciju, ali sada možete probati i nešto potpuno drugačije - dekoracija jaja bez boja i farbanja.

Možda na prvi pogled izgleda pomalo čudno, ali ova dekoracija postaje sve više popularnija na društvenim mrežama.

To ne znači da ne treba da ispunite stari običaj fabanja jaja u crvenoj boji, ali uz njih će se sjajno uklopiti i ideja bezbojnih, ali efektnih jaja.

Umesto farbi, ove godine možete probati jaje da ukrasite prirodnim cvećem. Od sitnog sezonskog cveća napravite venčiće ili od vunice ispletite raznobojni omotač za uskršnje jaje.

Najlepše će izgledati dekoracija "bezbojnih" jaja ako im dodate raznobojno cveeće, ali zanimljive su i dekoracije sa kanapom, tkaninom zavezanom oko jaja ili obmotajte jaje starom novinom. Ova unikatna dekoracija sigurno će se dopasti svim članovima porodice.

Možete na jaja zalepiti i motivacione citate ili poruke za ukućane koje ste sami osmislili.

Jednostavna, a istovremeno čarobna i zanimljiva ideja jeste i da obmotate jaje dekorativnom salvetom, a vrh salevete zavežete u mašnicu ili "zečije uši".

Bezbojna jaja možete staviti u korpu u kombinaciji sa crvenimjajima, a okolo dodajte slamu i bez suvišnog prljanja kuhinje i promašaja, dobićete prazničnu dekoraciju za pamćenje.

Pogledajte ideje na slikama ispod!

Izvor: Lovesensa