Sa tačke gledišta feng šui filozofije, ljubičice predstavljaju personifikaciju moćne jin energije, koja može da donese harmoniju u dom i podstakn protok pozitivne Ki energije. Ali, da ne bi prevladala jang energija, ljubičice treba staviti na određeno mesto i takođe odabrati pravu nijansu i naučiti da ih kombinujete sa drugim biljkama.

Dakle, u kojem sektoru kuće se ljubičica direktno stavlja zavisi od njene boje: crvena ili ružičasta je najbolje locirana na jugu. Bela - na zapadu, ljubičasta - u jugoistočnom delu. Pored toga, ljubičice je dobro stavite u uglove sobe - one savršeno izglađuju oštre energetske tokove i time poboljšavaju protok energije u kući. Najbolje sobe za ljubičice su trpezarija ili dnevni boravak. Treba zapamtiti da se ovo cveće suši pod direktnim sunčevim zracima, tako da ih ne bi trebalo staviti na sunčanu stranu. Takođe im ne odgovara obilje vode.

Ako su u kući stalno prisutne svađe, vrlo je verovatno da u takvoj porodici ova delikatna i krhka biljka neće uspeti. One će brzo izgubiti svoju snagu i jednostavno se osušiti. Stoga, donoseći tako delikatnu biljku u kuću, ne smemo zaboraviti da joj je potrebna mirna atmosfera i pravilna nega.

Feng šui stručnjaci daju slične savete ženskim osobama: ako se vaše raspoloženje menja nekoliko puta dnevno, a vaš temperament ne može biti opisan kao previše eksplozivan, onda ljubičica uopšte nije vaša biljka. Umesto toga, obratite pažnju na neki otporniji i jači cvet koji može izdržati različite vrste energije.

Najpopularnije afričke ljubičice su u beloj, ljubičastoj, plavoj i crvenoj boji. Kako svaka od ovih boja deluje u domu po feng šui principima pročitajte u galeriji slika

Tekst: M. L.

Izvor: Ženski magazin

LepaiSrecna Afričke ljubičice su delikatne biljke koje mogu ukrasiti svaki dom ili stan - evo kako mogu da poboljšaju protok energije u kući.