Svaka domaćica se trudi i daje sve od sebe da uskršnja korpa izgleda raznoliko, šareno i jedinstveno, ali ova jaja u korpici daće sasvim novi pečat vašoj prazničnoj dekoraciji, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ:  Uskrs - FARBANJE JAJA: napravite svečano jaje ukrašeno šarenim papirom (VIDEO)

Ova jaja se prave lako, samo treba da pratite uputstvo i imaćete neverovatan izbor jaja u bojama duge. Ova unikatna uskršnja dekoracija osvaja na prvi pogled, a ne sumnjamo da će se najviše dopasti najmlađim članovima porodice.

Za ovu dekoraciju potrebno je 6 prehrambenih boja (crvena, narandžasta, žuta, zelena tamnoljubičasta i plava), želatin, jogurt ilipavlaka. Ovakva jaja najbolje je da izlivate u korpama za jaja od čvrste plastike, a za sipanje potreban je špric. Nabavite korpe koje se dobro zatvaraju.

PROČITAJTE JOŠ:  Uskrs - FARBANJE JAJA: kako da ofarbate jaja na pari (VIDEO)

Na početku, probušite rupice na vrhovima korpe za jaja, za svako jaje posebno, a rupice treba da budu toliko velike da može da prođe vrh šprica. Za svaku boju posebno pomešajte dve kašike hladne vode sa 1 kašikom želatina, a zatim dodajte kesicu prehrambene boje. Mešajte 2-3 minuta dok se ne sjedini. U smesu dodajte toplu vodu dok ne napunite posudu od 350 ml. U jednu posudu odvojite oko 150 ml i ostavite sa strane, a u ostalu smesu dodajte jogurt ili kiselu pavlaku dok ne dobijete smesu od oko 170 ml.

Ostavite smesu da se ohladi, a zatim sipajte pomoću šprica prvo smesu koja je tamnije boje, a zatim svetliju smesu sa jogurtom. Isti postupak ponovite sa svakom bojom. 

Između dodavanje boja ostavite svaki sloj da odstoji 10-15 minuta u frižideru kako bi se prva boja stegla. Kada je kalup napunjen do kraja ostavite još malo da odstoji i kada primetite da je smesa čvrsta izvadite jaja i servirajte u korpicu ili na tanjir. Po želji, ukrasite i šlagom kao što ćete videti na snimku.

Izvor: Lepa & srećna