Osim što ima neverovatna lekovita dejstva, čuvarkuća je biljka koja štiti kuću od negativnih uticaja, a baš zato je idealan način da od nje napravite najlepše novogodišnje ukrase, piše Lovesensa.

PROČITAJTE JOŠ: Čuvarkuća, sedum, aloja, agava: najlepše sukulente koje ćete i vi voleti (FOTO)

Prema narodnom verovanju čuvarkuća je biljka koja štiti kuću od vatre ili udara groma, pa zato na srpskim kućama često zauzima posebno mesto na krovu. Ova biljkase vekovima koristi u narodnoj medicini, a mnogi je gaje zbog unikatnog i dekorativnog izgleda.

Koliko god da zvuči neobično, novogodišnje dekoracije od čuvarkuće postale su omiljene na Internetu. Jelka od čuvarkuće se lako pravi od drvene ili metalne osnove u obliku trougla, a zatim se ubacuju čuvarkuće. Osim što je zelena i podseća na pravu jelku, punoća listova čuvarkuće daje joj poseban izgled.

Čuvarkuće su često glavne zvezde u novogodišnjim aranžmanima i lako se kombinuju sa drugim ukrasima. Takođe, venac od sukulenti je idalan ukras za vrata.

Ukras od čuvarkuća najlepši je način da unesete duh prirode i prazničen čarolije u dom. Sačuvaćete život još jednoj jelki, a posle praznika čuvarkuću zadržite i negujte.

Објава коју дели Ta,Sohee (@ta.sohee) дана 12. Дец 2017. у 2:33 PST

Објава коју дели Ann Livesey (@lally_do) дана 12. Дец 2017. у 4:23 PST

Pogledajte u video prilogu kako da napravite jelku od sukulenti!

Izvor: Lovesensa