Svaka domaćica ima u kući aluminijumskufoliju, ali retko koja zna na koje sve načine ovu magičnu stvar mogu da iskoriste u domaćinstvu, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA PRAVILNO UKLJUČITE BOJLER I ŠTEDITE STRUJU: ovo pravilo će smanjiti račune i sprečiti kvar bojlera

Jedan od super trikova sa aluminijumskom folijom jeste čišćenje escajga. Pribor za jelo obmotajte folijom, stavite u proključalu vodu, dodajte kašiku sode bikrabone i viljuške i kašike će izgledati kao nove. Takođe, napravite lopticu od folije i sa njom očistite naslage hrane i zagorele delove na roštilju.

PROČITAJTE JOŠ: OVO TREBA DA IMATE ISPRED KUĆE: ovi predmeti štiti porodicu i dom od uroka, nesreće i bolesti

Ako se plašite da vam u rerni ne zagori omiljena pita, posudu u kojoj pečete obmotajte folijom i sprečite da korice vaše pite budu neukusne i zagorele. Napravite kuglice od aluminijumske folije i operite posuđe kako biste mu vratili stari sjaj, a kuglice od folije možete staviti i u mašinu za pranje sudova. Levak je neophodan za pripremu zimnice, a ukoliko ste zaboravili da ga kupite svakako će koristiti jedan koji lako možete da napravite od aluminijumskle folije.

Izvor: Lepa & srećna 

Kako da privučemo NOVAC i SREĆU: evo šta treba da čuvate ispod KREVETA u spavaćoj sobi

Kada ležimo na svojim krevetima i spavamo, naša podsvest je otvorena i upija puno više energije, posebno energije mesta na kojem ležimo, zato feng šui najčešće savetuje da ne držimo ništa ispod kreveta.

PROČITAJTE JOŠ: 3 najvažnija feng šui saveta za više novca u kući

Ali ima jedan izuzetak. Dakle, generalno prostor ispod kreveta treba da bude otvoren, kako bismo imali otvoren protok energije koja treba da kanališe ravnomerno po celom našem telu tokom noći. Gomile stvari koje možda držite ispod kreveta stvaraju konfuznu energiju koje vaš nesvesni um upija dok spavate, što je vrlo loše. Prostor ispod kreveta treba da bude prazan i da ga redovno čistite.

Jedini izuzetak od "ništa ispod kreveta" feng šui pravila je kada ispod kreveta držite ono što se zove "Kutija s blagom".

To je specifičan feng šui alat za slanje Univerzumu svojih želja i namera, odnosno za otvaranje našeg nesvesnog "ja" i mogućnostima da se naše želje ostvare. Kakva je to kutija i šta je u njoj?

Kvalitet kutije je važan jer će to izazvati veću ili manju energetsku vibraciju.

Napomena: potrudite se da kutija bude napravljena od kvalitetnog materijala Čvrst poklopac će predstavljati vašu sigurnu i stabilnu energiju, a otvorena kutija imaće više "otvoren" tip energije. Obe su jednako savršene, zavisi od toga šta je to što želite da manifestujete.

Materijal kutije: drvo je uzemljenje i drži energiju delovanja i rasta. Fino obrubljena, zlatna (može i imitacija), srebrna ili draguljima ukrašena kutija pojačaće osećaj obilja. Staklena će podstaći energiju "jasnoće". Pletena sugeriše prirodno kretanje i podstiče fleksibilnost. Zemljana ili keramička sugeriše energiju pažnje i nege.

PROČITAJTE JOŠ: Spavaća soba po feng šuiju

Šta staviti u kutiju? Pre postavljanja stvari u kutiju, zapitajte se: "Šta će me zaista učiniti srećnim?" Ideja je da pronađete predmete za zastupanje tih srećnih osećanja koje želimo da privučemo u život.

U kutiju stavite predmete koji će podstaći određenu želju da se ostvari u vašem životu: ako želite obilje i novac u kutiju stavite razne novčanice, zlatni nakit, zlatnike, dukate, dragulje, drago i poludrago kamenje, kristale... 

Izbegavajte da stavljate gomilu kovanih novčića. Ako želite da privučete ljubav, u kutiju stavite prirodne mirise, crvene sveće, mirisne kreme i ulja.

Energetski uticaj kutije s blagom osetiće se bez obzira gde je stavite pod svoj krevet, ali najbolje mesto je ispod pupka. Na taj način, vi se direktno suptilno "hranite" energijom unutar kutije, kao što majka hrani fetus kroz pupčanu vrpcu.

Kutiju s blagom treba pregledati i osvežiti svaka tri meseca.

Izvor: Atma