Prema Fengšui filozofiji pojedine stvari u našem domu mogu dozivati negativnuenergiju i blokirati pozitivnu. Upravo zbog toga potrebno je što pre da se oslobodite takvih predmeta.

PROČITAJTE JOŠ: OVE BOJE U KUHINJI PRIVLAČE ZDRAVLJE I NOVAC: evo kako da okrečite kuhinju po feng šui pravilima

1. Suvo cveće

Budući da su biljke simbol rasta i napretka, osušeno cveće ili uvenule biljke 

prema feng šui tradiciji treba odmah izbaciti iz doma. Staro i uvenulo cveće predstavlja stagniranje i ne dopuštaju napredak u bilo kom smeru.

Zato se odmah rešite starog buketića kojeg brižljivo čuvate i odaberite novi koji će osvežiti vaš prostor.

PROČITAJTE JOŠ: FIGURA ZA VIŠE NOVCA I SREĆE: zašto feng šui ZMAJ treba da se čuva u svakoj kući

2. Slomljeni predmeti

Prema filozofiji feng šuija, strgani, slomljeni i nefunkcionalni predmeti s vremenom se na negativan način manifestuju u vašem životu. Bolje je prostor ostaviti praznim nego u domu držati slomljene i nefunkcionalne predmete, smatraju stručnjaci za feng šui.

3. Neželjeni darovi

Uprkos pozitivnim namerama, mnogi od nas su sigurnom barem jedanput primili darove koje nisu hteli. Iako možete ceniti gest, držanje neželjenog predmeta utiče na naš mir i sreću. Donirajte ili poklonite drugoj osobi takve predmete.

Izvor: Zadovoljna

Feng šui saveti: 3 jednostavna trika da privučete ljubav u svoj život

Energija ljubavi je poput sunčeve, svima nam je potrebna.  S obzirom na to da nam je feng šui odličan saveznik u kreiranju pozitivne atmosfere u domu  i privlačenja bogatstva u život, zašto da ne iskoristite 3 odlična saveta i privučete ljubav.

VIŠE: Feng šui saveti: kako da očistite dom od negativne energije uz pomoć pomorandžine kore

Pre nego što poslušate i primenite ove saveta, feng šui učitelji savetuju da je potrebno pre svega da volite sebe i brinete o svojim emocionalnim potrebama. Tek kada ispunite ove uslove, možete kreirati pozitivnu energiju u domu koji će privući i energiju ljubavi.

Prvi feng šui savet za ljubav

Pretvorite svoju sobu u mesto koje će zračiti pozitivnom energijom i romantičnom atmosferom. Kakav je krevet u kome spavate, a u kojoj su boji zidovi u sobi? Čak iako ste sami uredite spavaći kutak u bojama ljubavi za dve sobe. Energija iznad kreveta treba biti jaka i balansirana. Postavite noćne stočiće sa obe strane ili napravite lepo uzglavlje.

VIŠE:Feng šui za jaču ljubav

Drugi feng šui savet za ljubav

Pretvorite kupatilo u spa prostor koje će privući energiju ljubavi. Dosta ljudi ne obraća pažnju na kupatilu i ova prostorija zadnja čeka na uređenje. Međutim, po feng šuiju i te kako je važno da ova prostorija bude uredna i sređena kako bi blagostanje i ljubav vladali vašim životom.

VIŠE:Feng šui upozorenje: 7 rizičnih predmeta u kući koji vam kradu energiju

Kupatilo najčešće  koristimo da očistimo telo, al i dušu kako tvrde feng šui učitelji. Zato uredno i lepo kupatilo prijatno za korišćenje poput spa centra doneće vašem telu i duši dobru energiju. Ukoliko zračite pozitivnom energijom lakše ćete privući srodnu dušu u svoj život.

Treći feng šui savet za ljubav

Ispunite dom detaljima koji po feng šuiju donose sreću i blagostaje u dom. Naravno, neće samo pomoći ako mandarinsku patku postavite na pravo mesto, ali će ovaj predmet svkako doneti pozitivnu energiju u vaš dom, a samim tim i u život. Romantična slika koja asocira na ljubav, ružičasti kristali i crvena sveće doprineće pozitivnoj atmosferi u kojoj ćete se osećati blaženo i voljeno i sigurno.

VIŠE:8 snažnih iscelitelja loše energije po feng šuiju: šta treba da imate u domu

Izvor: Lisa / Moj stan