Domaćice se uvek trude da svaki kutak u domu bude uredan i besprekorno čist, ali da li je takva situacija i u vašoj kancelariji, piše Lepa & srećna.

Predstavljamo vam listu od 7 najprljavijih stvari na poslu koje dodirujete svakog radnog dana!

PROČITAJTE JOŠ: DOMAĆI SPREJ KOJI ODBIJA PRAŠINU: Kako da napravite sprej za brisanje prašine i glancanje nameštaja

1. Radni sto

Istraživanja su pokazala da na prosečnom radnom stolu ima više od 10 milona klica, odnosno 400 puta više bakterija nego na dasci wc šolje.

Kako bi bili sigurni da je vaš radni sto čist bar jednom nedeljno ga očistite antibakterijskim sredtvom ili običnim alkoholnim sirćetom.

2. Tastatura

Tastatura je pravi izvor bakterija, posebno ako je koristimo svakodnevno. Ćelije kože, hrana i prašina redovno upadaju u male otvore na vašoj tatstaturi i tako stvaraju ogroman broj bakterija. Najlakši način da očistite tastaturu jeste da je okrenete i istresete, pa je nežno prebrišite vlažnom krpom.

PROČITAJTE JOŠ: 5 sredstva za čišćenje koje možete sami napraviti kod kuće

3. Kompjuterki miš

Istraživanje je pokazalo da 10 odsto zaposlenih nikada nije očistilo kompjuterski miš, što dokazuje da se ogroman broj bakterija taloži na ovoj maloj spravi. Poznato je da na rukama nosimo najviše bakterija, pa se potrudite da bar jednom nedeljno očistite miš antibakterijskim maramicama.

OVI PRLJAVI PREDMETI MOGU DA IZAZOVU INFEKCIJE! PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI...

PageBreak

4. Štampač

Zaposleni često ponekad na desetine puta dodiruju štampač, a oni koji rade u fotokopirnicama više od 300 puta, što ovu mašinu čini pravim rajem za razvoj bakterija i klica. Ponesite antibakterijsku maramicu ili malu krpicu pre korišćenja štampača i obavezno prebrišite deo sa komandama i fioku.

5. Telefon

Ako delite na poslu telefon sa kolegama pobrinite se da imate nov ili da ga pre korišćenja očistite, jer je telefon pravi transfer bakterija. Osim što ga dodirujete rukama, telefon stavljate na uvo, pa je jako važno da obratite pažnju i sprečite nastanak infekcije.

PROČITAJTE JOŠ: 5 trikova snalažljivih domaćica za brzo i jednostavno čišćenje

6. Grickanje olovke

Zaposleni često imaju naviku da grickaju olovku na poslu zbog stresa ili koncentracije, ali to može biti pogubno za vaš organizam! Osim što je olovka bila u vašim rukama, moguće je da ste olovku  pozajmili od kolege koji takođe ima lošu naviku kao vi. Probajte da se rešite ove prljave navike što pre!

7. Posuda za sapun

Da li ste znali da na posuda za sapun toliko prljava da se vaša koža može inficirati? Možda zvuči neverovatno, ali sama činjeniica da je svi dodiruju prljavim rukama jasan je dokaz i znak da obavezno dobro isperete ruke. Najbolje rešenje je da koristite svoj tečni sapun kako bi izbegli razvoj bakterija na vašim rukama.

Izvor: Lepa & srećna