Za tursku glumicu Džejdu Duvendži, Benu iz "1001 noći" i Elif Uzun iz "Domaćica sa Bosfora", tri stvari čine dom.

Glumica je uverena da bez porodičnih fotografija, muzičkog kutka i velike biblioteke, kuća nema dušu. "Jedino kada je ispunite ovim stvarima,  ona svojim žiteljima može postati mirna luka, voljeni dom", poručuje glumica.

PROČITAJTE JOŠ: Kako izgleda devojački dom prelepe Sinem Kobal: vila i bašta na obali Bosfora koje uređuje mama Nuraj (FOTO)

Zarad toga, ona je svoju kuću ispunila figurama i figuricama anđela, a ispred vrata okačila čuvene perle protiv uroka u obliku plavog oka. 

Kuću je opremila tako da se deca njenih rođaka i prijatelja, kad joj dođu u goste, kreću slobodno a da niko ne strahuje da će se nešto razbiti i oštetiti.

"U svojoj kući ne želim da slušam ono čuveno - aman, pazi", otkriva lepotica svetlozelenih očiju i vatrenocrvene kose.

U prelepoj vili od 450 kvadrata u prizemlju se nalazi velika radna soba u kojoj je predviđen i deo za igru petogodišnje Melise. Prerano rođena devojčica pretrpela je krvarenje na mozgu i ima problema sa motorikom, ali se mama lavovski bori da je osposobi za samostalan život. U nivou bašte smeštena je trpezarija sa otvorenom kuhinjom i salon u belim i tirkiznim tonovima. "Odabrala sam tirkiznu, jer me podseća na more i leto, a to me opušta", kaže Džejda. 

POGLEDAJTE JOŠ: Ideje za uređenje bašte: raskošno dvorište sa bazenom, fontanom i garniturom za sedenje (Montreal, Kanada)

VIDITE JOŠ: Funkcionalan stan od 8 kvadrata u Njujorku: evo kako je jedna organizatorka organizovala svoj stan (VIDEO)

U produžetku je bašta u kojoj ukućani često uživaju u hladovini ali i opojnim mirisima kad njihova velika lipa procveta. Otuda se, valjda, u kući popularne glumice najviše kupuju sveće.

"Uveče u bašti upalimo sveće i petrolejke koje smo nabavili u Antepu. Tako u trenu naša bašta postane sasvim drugačija, pravo mesto za uživanje", otkriva onu umetničku i romantičnu stranu.

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lisa