Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskrs - FARBANJE JAJA: šaranje jaja krep papirom (FOTO)

Kada farbamo jaja, želimo da naši projekti uvek budu uspešni i nema veće sreće za domaćice kada se na stolu u korpici za uskršnja jaja nađe gomila divno dekorasnih jaja. Predstavljamo ideju za farbanje jaja krep papirom i to na ...

  Izvor: Foto: Instagram, Foto: Profimedia

Za farbanje jaja krep-papirom biće vam potrebno sledeće:

  • tvrdo kuvana jaja
  • krep-papir u raznim bojama
  • ubrusi ili salvete

Farbanje jaja sa krep papirom – prvi način:

Na prvi načinom, jaja se farbaju tako što se komadići skvašenog krep-papira lepe po površini, a potom se skidaju. Skuvajte jaja, osušite ih i obrišite.

Svaki papirić dobro nakvasite u vodi, a poznato je da krep-papir u vodi pušta boju. Uzmite kuvana jaja i postavite po njima nakvašeni krep-papir, tako da napravite mozaik, ili šaru po želji.

Author: Pavel Ovsik Software:ACD Systems Digital Imaging Created: 2010:01:25 09:56:23
Izvor:

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: šaranje jaja ukrasnim šljokicama (FOTO + VIDEO)

Prekrijte čitavo jaje sa komadićima krep papira, tako što ćete malo da preklopite - kako ne bi ostalo belog prostora. Na mestima gde preklopite, te dve boje će se razliti. Ostavite jaje oko 5 minuta tako umotano. Kada skinete krep papir i kada se jaje osuši, dobićete simpatično i šareno uskršnje jaje.

Farbanje jaja sa krep papirom – drugi način:

Uzmite jednu boju sa kojom prvo želite da radite i taj papirić dobro nakvasite. Višak vode sa krep-papirića iscedite na papirnu salvetu tako što ćete ga pritisnuti. Poluisceđeni krep-papir zgužvajte i tapkajte po površini jajeta. Uzmite potom drugu boju papira i radite dalje. Na kraju ćete dobiti efekat isprskane boje. 

  Izvor:

Izvor: Lisa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije