Predmet koji liči na dasku za peglanje pojavio se na fotografijama iz kabineta ruskog predsednika Vladimira Putina u istorijskom trenutku — kada je šef države naredio povlačenje ruske vojske iz Sirije.

PROČITAJTE JOŠ: 5 glavnih grešaka koje pravite pri peglanju

Predmet koji liči na dasku za peglanje pojavio se na fotografijama iz kabineta ruskog predsednika Vladimira Putina u istorijskom trenutku — kada je šef države, na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i šefom diplomatije Sergejem Lavrovom, naredio povlačenje ruske vojske iz Sirije. 

Misteriozni aparat izazvao je brojne diskusije i šale na društvenim mrežama. 

Vidite li dasku za peglanje u gornjem desnom uglu? Predsednik ne samo da radi noću, već i sam sebi pegla košulje“, našalio se jedan korisnik interneta. „Zaboravili su da je iznesu“, dodao je drugi. 

Nakon što su se uzburkale strasti na društvenim mrežama, ruski mediji su zbog neidentifikovanog predmeta brže-bolje alarmirali i svoje „neimenovane izvore iz Kremlja“. 

Prema njegovim rečima, u Kremlju, a naročito u kabinetu šefa države, ne može se naći nijedna suvišna stvar — služba protokola i administracija predsednika vode računa o svakom detalju koji se nalazi u kabinetu šefa države. 

PROČITAJTE JOŠ: Najbrže peglanje na svetu: kako da lako ispeglate odeću uz pomoć mašine za sušenje veša (VIDEO)

Ispostavilo se, međutim, da je čudni predmet u stvari antibakterijski aparat — moćno oružje protiv mikroba i bakterija koji se prenose vazduhom. 

U Kremlju tvrde da nije razvijan specijalno za Putina. Isti takav nalazi se u mnogim bolnicama, sudovima i drugim ustanovama. 

Po ceni, dostupan je gotovo svakom prosečnom građaninu Rusije — košta svega od 50.000 rubalja (oko 630 evra). 

Saznalo se na kraju i da predsednikove košulje ne peru i ne peglaju ni u Kremlju, ni u njegovoj rezidenciji. Taj posao obavlja posebna služba — hemijsko čišćenje, pod nazivom GFUP „Predsednik-servis“, koja se nalazi u mestu Gorki 10, nedaleko od Moskve. A, oprana, čista i besprekorno opeglana odeća dostavlja se u Kremlj. Po potrebi, i direktno u predsednički kabinet. 

PROČITAJTE JOŠ: Jednostavan trik za zaboravne: kako da UVEK ZNATE da li ste isključili peglu

Izvor: Sputnik