Na peglanje treba misliti još dok vam se veš pere u mašini, savetuju iskusne domaćice. Ukoliko želite da vam veš bude što manje izgužvan a peglanje lakše, odmah ga izvadite iz mašine i stavite da se suši.

Ovde pogledajte 5 saveta za besprekorno ispeglan veš.

Nako što se omiljena košulja osušila pratite uputstva Džima Mura, jednog od vrhunskih poznavaoca mode i svih odevnih trikova i zajedno sa njim opeglajte košulju za manje od dva minuta!

Korak 1

Namestite dasku, spremite prskalicu sa vodom, a peglu dobro ugrejte. U ovom klipu, Džim Mur savetuje da ne stavljate vodu u peglu već poprskajte površinu pegle vodom.

Ovde pročitajte kako da očistite peglu od kamence i ostalih mrlja.

Korak 2

Ukoliko planirate da nosite košulju ispod jakne ili sakoa, potrebno je opeglati samo kragnu, prednji deo i manžetne. Džim savetuje da peglate agresivnije, da čvrsto pritisnete peglu i vučete je ka donjem delu košulje.

Korak 3

S vremena na vreme poprskajte peglu vodom iz prskalice, kao i svaki deo košulje pre peglanja. Kada peglate kragnu, prvo je opeglajte ravno, a zatim je presavijte i pažljivo opeglajte. Manžetne otkopčajte i opeglajte samo pri dnu rukava iznutra. Za kraj, okačite košulju na ofinger i pustite da se ohladi.

Ovde pogledajte 7 neočekivanih predmeta uz pomoć kojih možete opeglati garderobu bez upotrebe pegle.

Za detaljnije upustva pogledajte video: