Presa za kosu

Sitne nabore u predelu kragne najlakše ćete ispeglati uz pomoć prese za kosu. Sprava koja pegla vaše lokne isto može učiniti i sa manjim površinama na odeći. Pre upotrebe dobro očistite ovaj kozmetički predmet kako ne biste uništili omiljenu bluzu.

Ovde pročitajte kako da očistite peglu od kamenca i mrlja.

Vruć lonac

Najstariji trik u knjizi svake domaćice! Napunite metalni lonac od nerđajućeg čelika običnom vodom, stavite ga na šporet da voda proključa, izbacite vodu, a spoljni deo dna iskoristite kao 'peglu' za peglanje neravnina na odeći. 

Dušek

Znate onaj trik kada zgužvani papir stavite u tešku knjigu i tako ga izravnate? Pozajmite ovu ideju i ispeglajte omiljene pantalone ili majicu - zamotajte odevni predmet u čvrstu rolmu, stavite ga ispod dušeka kreveta i pustite da tako odstoji barem sat vremena. Nakon sat vremena odmotajte rolnu i uživajte u odeći bez neravnina. 

Para

Gosti u hotelima obožavaju ovaj trik: zgužvano odelo stavite na vešalicu i okačite pored tuš kabine. Para od tuširanja će izravnati sve neravnine na tkanini.

Čaršav

Lagano navlažite čist čaršav, pa ispod njega stavite odeću koju treba izravnati. Čvrstim pokretima ruke ravnajte površinu čaršava i tako smanjite neravnine na odeći.

Sirće

Belo alkoholno sirće može vam pomoći u peglanju neravnina. Pomešajte malo sirćeta i vode u razmeri 1:3, stavite taj rastvor u bocu za raspršivanje, pa pošpricajte izgužvani deo odevnog komada, i pustite da se osuši na vazduhu.

Mašina za sušenje veša

Mašina za sušenje veša radi na principu protoka suvog vazduha kroz bubanj s vlažnom odećom, koji se hladi u kondenzatoru, odvlažuje i ponovo vraća u bubanj. Drugim rečima: ako garderobu izvadite neposredno nakon prestanka rada mašine za sušenje veša, ono će biti toplo i spremno za ravnanje rukom bez potrebe da izvadite dasku za peglanje. 

Izvor: Zadovoljna.hr