Tepih

Tepisi će trajati duže ako ih pažljivo usisavate i pazite da se po njima ne hoda u cipelama. Pri usisavanju nije dovoljno ići samo napred, već treba kombinovati pravce usisavanja, a svaki treći put odvojite donji deo odnosno četku i krenite ponovo.

Potezima napred-nazad obezbeđuje se podizanje i kretanje vlakana u tepihu, što pomaže luftiranju i dugotrajnosti tepiha, a tako ćete lakše izvući i sitniju prljavštinu.

Brijači

Iako se preporučuje da jednokratne brijače koristite pet do maksimalno sedam puta, uz nekoliko trikova mogu trajati puno duže. Brijač koristite tokom ili nakon tuširanja jer će tada dlačice biti mekše, a oštrice će se manje trošiti. Zatim je isperite pod jakim mlazom vode i ostavite da se osuši pa tek onda spakujte u fioku. Dodatno je možete naoštriti tako da je trljate o stare farmerke  dvadesetak minuta. 

Veš mašina

Od svih kućnih aparata kažu da veš mašine najkraće traju. Američko udruženje potrošača piše je kako veš mašina jedan od tri nova uređaja kojima treba popravak u prvih šest meseci. Kako biste produžili život svojoj mašini nemojte stavljati previše rublja, a prilikom postavljanja obavezno proverite stoji li na ravnom. U suprotnom će se delovi koji se rotiraju s vremenom razdvojiti i uništiti. Ovde pročitajte zašto treba prati veš mašinu.

Tapecirani nameštaj i zavese

Boju na zavesama možete očuvati tako da ćete ih skloniti uza zid u letnjim danima kad je sunce izuzetno jako. Sunce izbleđuje boje pa je bolje da spustite roletne ili sašijete dodatne tamne draperije pa navučete samo njih. Takođe, bez obzira na to koliko volite svoje ljubimce, nemojte im dopustiti da sede na tapaciranom nameštaju i svakako ga usisavajte jednom nedeljno. Ako se sakupi previše mrvica i prašine, ona će raditi poput brusnog papira kada sednete.

Gume na automobilu

Kada ste na benzinskoj pumpi, uložite malo dodatnog truda pa proverite vazduh u gumama svog automobila. Ako je pritisak u skladu s propisanim, gume će se manje trošiti i trajati duže, savetuje Dejli Mejl.

Baterije raznih uređaja

Što duže imate svoj računar, tablet ili mobilni telefon, baterija traje sve kraće jer hemikalije u njoj kao što je litijum stvaraju slabiji električni naboj. Za početak se potrudite da uvek punite  bateriju tačno koliko je potrebno, ne više od toga. Takođe možete isključiti nepotrebne aplikacije ili smanjiti jačinu svetla na ekranu u vreme kada uređaj nije uključen u struju kako bi baterija trajala duže.