Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vila za perfekcioniste

Ova neverovatna vila ima sve preduslove da zadovolji ljubitelje neobične arhitekture, nesvakidašnje kompozicije, skladne kombinacije drveta, mermera i kamena, kao i minimalističnim enterijerom. Eksterijer vam daje osećaj da ste ...

  Izvor: Foto: Gus Wustemann

Nesvakidašnja vila krajnje neobične kompozicije dom je južnoafričke porodice nedaleko od Ciriha, na savršenoj lokaciji: u šumi blizu jezera.  Skrivena od očiju, ova vila je specifična pre svega po svojoj nesvakidašnjoj formi.

Vila se nalazi na nizbrdici što je omogućilo arhitektonskom timu "Gas Vosteman" da otvori ceo prostor, odnosno izbegne što više zidnih površina i tako omogući vlasnicima veličanstven pogled na okolinu.    

Centralni deo kuće čini ogroman pravougaoni prostor u obliku čekića, “iseckan“ u nekoliko smerova, napravljen od kombinacije kamena i betona. Kuća je na dva nivoa, s tim što je donji deo osmišljen kao prostor za porodicu sa spoljnim prostorom koji može da se spoji i postane jedna soba tako što se “ponište“ svi prozori i unutrašnjost i spolajšnost postane jedan prostor.

Ceo prostor je prilično minimalističan, sa vrlo malo detalja ostavljajući vlasnicima da uživaju u perfekciji linija, forme, materijala i netaknute prirode. Pogledajte u galeriji ovu vilu kao stvorenu za perfekcioniste.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije