Kome ne prija trend da se prostor, moda, kompletan život pojednostavi... Možda baš zato posežemo u prošlost za idejama i rešenjima, pa otud i vintidž stil koji je danas prisutan kako u rešenjima za dom, tako i za poslovno okruženje.

Posebno smo slabi na komade nameštaja koji su bili popularni tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka: niske sofe, kredenci, stolice jednostavnog oblika s neobičnim geometrijskim naslonom i monohromna paleta.

Vodeći se ovom tendencijom, italijanska kompanija "Mobili Toson" osmislila je kuhinju u kojoj možemo vrlo lako da zamislimo Beti Drejper, glavni ženski lik u seriji "Ljudi s Menhetna", kako priprema doručak.

U prostanoj kuhinji koja i nosi naziv "Vintidž" dominira drveni trpezarijski sto sa stolicama od svetlog drveta i metalnih elemenata. Poseban detalj u ovom kutku su lusteri u boji slonovače koji izgledaju kao papirni kolutovi prevrnuti na dole. 

Glavni kuhinjski elementi prate u tonalitetu boju stola, poda i zida stvarajući divnu harmoniju pastelnih, toplih boja, ali ostavljajući i vama da izaberete između tri mogućnosti: delove u bejbi plavoj, krem smeđoj ili vanila šampanj boji.  

Nezavisno od boje, na vama je da birate i delove, odnosno da sklapate po želji svoju vintidž kuhinju. U ponudi ipak dominiraju zatvoreni delovi s dubokim fiokama, mašina za pranje je posebno simpatična jer izgleda kao veš mašina, dok je frižider urađen u stilu kredenca, mekih linija. Nasuprot donjim elementima, gornji su malo slobodnije komponovani i uglavnom zatvoreni prozirnim staklom. Iznad šporeta je praktična šipka da odlaganje krpe, kuvara i kutlača koje najčešće koristite...

Ovakva kuhunja može vrlo atraktivno da izgleda s tapetama (otpornim na paru) u geometrijskom printu jarkih boja. Pogledajte u galeriji kako izgleda ova praktična kuhinja!    

LepaiSrecna Retro, vintidž komadi nameštaja koji su bili popularni tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka opet se vraćaju u glavna entrerijerska carstva a to je trend koji će vam dati priliku da osmislte i vi trendi prostor za glavnu prostoriju porodice.