"Želja mi je da u svom radu uspem da zadovoljim svakoga ko voli racionalost i funkcionalnost. Moja kolekcija namenjena je onima koji imaju prefinjen ukus, savremeni su i žele pažljivo dizajniran prostor, ali imaju srca", kaže Đuzepe Bavuso, autor kuhinje "Ikona".

Inovativni materijali kao i revolucionarne tehničke karakteristike, sinonimi su za kuhinju ovog italijanskog majstora dizajna. "Ikona" predstavlja novi program kompanije "Ernestomeda" i predstavljena je na velikom sajmu Eurokućina 2012. godine, a karakterišu je izuzetna elegancija i harizma. Za takav utisak zaslužna je neobična kombinacija krajnje jednostavnih polica i gotovo grandioznih ormana sa ugrađenim specifičnim osvetljenjem.

Uz to, kombinacija tamnog drveta i mermera doprinosi svedenosti enterijera, a opet ostavlja snažan utisak. Niske drvene stolice, nalik na kocke, doprinose oštrini čitavog dizajna, u kojem se vidi da je Bavuso tačno znao šta želi. Funkcionalnost je, naravno, tipična za italijanske kuhinje - u ovoj su u jednom plakaru smešteni dodatni radni deo, dve ugradne rerne pa i stalak za pića. Gastronomi 21. veka uživaće u ovom prostoru, a i vi, sigurno, u galeriji slika ispod teksta.

Jovana Stojmenović

LepaiSrecna Kuhinja pod nazivom "Ikona", rad je dizajnera Đuzepea Bavusa, italijanskog majstora koji je zaista neprikosnoven u svojoj profesiji! Pogledajte...