Pre nego što su osnovali sopstvenu kompaniju ConnectHomes, Džered Levi i Gordon Skot sticali su radno iskustvo radeći u industriji montažnih kuća. Tokom 6 godina rada osvojili su veliki broj nagrada u oblasti dizajna i arhitekture, dok su u isto vreme imali prilike da iz prve ruke upoznaju brojne probleme u ovoj industriji. Zato su Levi i Skot odlučili da krenu sopstvenim putem osnivajući novu kompaniju.

U početku su proučavali konvencionalnu proizvodnju kuća kako bi mogli da se fokusiraju na one oblasti gde postoji najviše problema. Njihova zamisao je bila vrlo jasna. Želeli su da dizajniraju montažne kuće koje će biti pristupačne, prilagođene svakom pojedinačnom kupcu i koje će biti proizvedene u skladu sa ekološkim načelima, što podrazumeva izbegavanje upotrebe štetnih materija i toksina u proizvodnji kao i ugradnju solarnih ploča. Korišćenjem solarnog fotonaponskog sistema omogućava se velika ušteda na godišnjem nivou za električnu energiju.

Najveće prednosti montažnih kuća su jednostavnost i brzina proizvodnje. One se prave u fabrici, dok se temelji za kuću postavljaju istovremeno, što znači da dolazi do uštede vremena i sredstava izgradnje doma. Nakon što se završi proizvodnja kuće u fabrici, njeno montiranje traje jedan dan, nakon čega je potrebno još nekoliko dana da kuća u potpunosti bude spremna za useljenje, a praktičan i efikasan dizajn radi se po meri kupca tako da odgovara potrošaču i geografskom položaju zemlje.

U. K.

LepaiSrecna Više ne zaostaju za "ozbiljnom" arhitekturom ni po dizajnu ni po poštovanju ekoloških principa. Da i montažne kuće mogu biti pravo malo remek-delo, dokazuje kompanija ConnectHomes koja se diči izvanrednim projektima.