Od nostalgičnih krevetaca dizajniranih u stilu s polovine prošlog veka, do nautičkih avantura za vašeg mališana sa detaljima kao donetim s letnje plaže... maštovite ideje svetskih dizajnera nameštaja u galeriji slika sigurno će vas inspirisati da osmislite najlepšu dečju sobu na svetu. U svakoj porodici se prinova očekuje s pravim "kraljevskim" počastima, baš kao što će to učiniti verovatno najpoznatiji budući roditelji "plave krvi" – britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt, koji su početkom decembra 2012. godine objavili da je naslednik krune na putu.

Savremeni dizajn dečjih kolevki i krevetića ima samo jedan apsolutni zakon, a to je da bude potpuno bezbedan za novorođenče. Uz to, uzima se u obzir potreba da roditelji stalno imaju svog mališana na oku, pa su stranice kreveta pažljivo oblikovane u skladu s tim. Neke kompanije idu i tako daleko da su stranice ili čak čitav krevetac napravile od prozirne akrilne supstance (slike 5 i 6). Na kraju, uz efektan dizajn, jednaku važnost ima i mogućnost produžene upotrebe krevetića, pogotovo za roditelje koji planiraju potomstvo u doba velike krize – zato je zanimljiv predlog kompanije "Kalon studios" čiji krevetac može da se demontira i "skrati" po visini kad beba prohoda i tako ostane u upotrebi bar još godinu dana (slike 7 i 8). 

LepaiSrecna Skoro svi svetski mediji objavili su vest da princ Vilijam i njegova supruga Kejt očekuju prinovu. Nema bolje inspiracije da se pozabavimo idejama za dečju sobu – za bebu sve mora biti probrano do najmanjeg detalja.