Kao što nam je lepši svaki dan u kojem nas obraduje neki dragi prijatelj, tako i u filozofiji životnog prostora treba sačuvati one komade nameštaja uz koje nas vezuju lepe uspomene i veseli doživljaj. Dakle, kad renovirate svoj enterijer, slobodno zadržite najdražu fotelju uz novu garnituru za dnevni boravak ili ostavite samo uzglavlje bračnog kreveta u spavaćoj sobi, a napravite novi ležaj. A onda sve povežite bojama, i ne zaboravite bar neki vedar i topao detalj. 

Pogledajte kako to radi Amerikanka Fon Gali koja u svet enterijera donosi svežinu i majstorsko oko za boje. Težeći da se ne odrekne prošlosti ali sa jasnim fokusiranjem na sadašnjost, Gali osmišljava čarobne enterijere kod kojih se u formi prepliće kao zlatnom niti – tradicionalno i moderno u "vodopadu" boja – otmeno ljubičastoj, kraljevskoplavoj, zlatnožutoj, intenzivnocrvenoj... Svoju inspiraciju za enterijere Gali je našla u putovanjima a onda ih spojila sa svetom mode, tekstila, muzike sedamdesetih i doživljajima iz prirode.

Veštim rukama, poput slikara koji stvara svoje remek-delo, Gali je na primeru jedne dnevne sobe, umirila dve jake boje – ciklamu i žutu – i to koristeći nijansu peska koja dominira na jednostavnoj sofi. U sklopu celog prostora našlo se i tabure s efektnim dezenom koje ceo prostor drži u balansu, centru. Kreirajući ovu otmenu harmoniju, Gali je uspela da sjedini staro i novo i očara sve poklonike efektnog a udobnog enterijera. U okviru spavaće sobe, Gali je uspela da na jedan magičan način „spase“ uzglavlje od bračnog kreveta za koji su bili vezani njeni klijenti i da sa novim elementima napravi jedan sasvim nov, moderan i maštovit krevet. Nalik oblaku krevet je okružila razigranim tapetama u svedenoj paleti, belim, prozirnim zavesama  i neobičnom rasvetom, te spavaćoj sobi dala senzualnu i pozitivnu notu koju su klijenti i želeli.

Pogledajte njena fantastična rešenja u galeriji slika.

Ana Dodig

LepaiSrecna Da raskošna paleta boja u kombinaciji s prijatnom teksturom može da unese toplinu i vedrinu u dom, dokazuje i američka dizajnerka enterijera Fon Gali koja kaže da joj je u svim dosadašnjim projektima najbolji saveznik bila njena karta boja.