Italijanske kuhinje su poznate kao sinonim kvalitetnog uređenja za „glavnu prostoriju“ u stanu, a kad se još planira da ta kuhinja bude smeštena na luksuznu jahtu, onda i majstori prevazilaze sami sebe.

Predstavljamo vam nekoliko modela kuhinja na jahti italijanskog proizvođača "Ernestomeda" koji ima posebno odeljenje posvećeno upravo kreiranju za luksuzne brodiće. Naravno, njihov glavni cilj jeste da uklopi maksimalno doteran dizajn sa vrhunskom bezbednošću za korisnike. Uz to, kuhinja na jahti mora biti fleksibilna za razne vrste upotrebe - televizor, na primer, u jednoj od njih smešten je tako da se može gledati i u trpezariji ali i dok kuvate.

Stil - to je sinonim za italijanske kuhinje. Fotografijama u našoj galeriji naročito će se oduševiti ljubitelji metalik boja i pristalice novog, savremenog pristupa uređenju prostora. Upravo takvima su namenjena drugačija rešenja - pravougaoni radni deo sa sudoperom u središtu kuhinje? Zašto da ne! Uz nerđajući čelik u kombinaciji s jarkim bojama ili uklopljen uz prirodne boje drveta, sve varijante izvedene su u minimalističkom stilu koji nipošto nije hladan i bez šarma. 

Jovana Stojmenović

LepaiSrecna Na jahti vladaju ista pravila kao i u našim malim stanovima: svaki centimetar prostora mora biti pažljivo iskorišćen. Pogledajte kako to rade italijanski majstori...