Belgijski brend Magnitud (Magnitude) koji se specijalizovao za izradu kreveta angažovao je 2010. godine renomiranog  belgijskog dizajnera Žana Fransoa Dora da za njih osmisli poseban krevet i dala mu jedinstveno ime – "luksuzni  krevet". Ovo je krevet koji će vas oduševiti na prvi a potpuno osvojiti na drugi pogled.

Da li je moguće da se u ovoj – svima poznatoj formi kreveta –  i danas može osmisliti nešto novo? Žan Fransoa Dor i njegov studio Laudordizajn (Loudordesign) uspeli su da oslušnu želje svakog čoveka koji sanja da u svom intimnom okruženju ima na dohvat ruke razne sitnice – knjigu, prikladnu lampu, rezervni prekrivač, laptop…

Divan, jednostavan dizajn kreveta dodatno su ulepšale  čokoladna braon, mint zelena, žuta i čisto bela boja mebl štofa i  “skrivene” funkcije kreveta koje omogućuju da se prepustite pravom konceptualnom leškarenju, odmaranju i opuštenom radu.

U ponudi Magnituda objedinjeni su glavni, centralni krevet i nekoliko taburea koji mogu po potrebi da posluže kao stočići, naslon ali i poslužavnik. Deo centralnog kreveta je multifunkcionalan. Kada je zatvoren, ovaj element uzglavlja može da posluži kao polica za knjige, ram ili lampu. Takođe, poslužiće i kao priručni radni sto za vaš laptop jer je omogućen prolaz strujnog kabla kroz mali otvor na vrhu. Kada celokupnom utisku dodate i divan dodir prirodnih materijala poput pamučne posteljine i vunenog prekrivača, jasno je zašto je ovaj luksuzni krevet napravljen baš za lenjivce.

Ana Dodig

LepaiSrecna Magnitude i Loudordesign studio objedinili su u svojoj kolekciji kreveta karakteristike zahvaljujući kojima biste mogli za jedan dan da se pretvorite u pravog lenjivca. Jednostavni oblici i vedre boje samo su neki od svojstava koji ovaj krevet čine savršenim.