Niska ogledala postavljena pod uglom koja se često mogu videti u prodavnicama obuće inspirisali su dizajnere da kreiraju jedinstveni komad nameštaja. Ova zanimljiva funkcija ogledala inkorporirana je u veoma elegantan cipelarnik koji je specijalno dizajniran za predsoblje. Iako veoma originalnog izgleda, ovaj cipelarnik je u isto vreme i veoma funkcionalan, jer veliki broj pregrada omogućava dobru organizaciju prostora.

Dvojica dizajnera započela su saradnju još tokom studija na Univerzitetu lepih umetnosti u Berlinu. Iako su došli iz različith sredina, na umetničkom planu ovaj duo je odlično sarađivao. U svojim radovima kombinuju dizajn, inventivnost i umetnost, a 2005. godine konačno osnivaju “osko + deichmann” studio. Svoje radove izlagali su u čuvenim svetskim galerijama među kojima su i Luvr u Parizu, Gugenhajm u Berlinu, “Cube” galerija u Mančesteru i mnoge druge.

Ovaj komad dizajniran je za internacionalnog proizvođača nameštaja “Ligne Roset”, a dimenzije su 90x174x49 cm.

U. K.

LepaiSrecna Dizajnerski duo iz Berlina “Osko i Dajhman” kreirao je vrlo moderan cipelarnik koji se, osim izuzetnim dizajnom, odlikuje i funkcionalnošću. Mi stvaramo nešto između dizajna, umetnosti i pronalazaštva, kažu dvojica dizajnera.