Naša čitataljka Bojana Pljevaljčić Meseldžija je pre 21 godinu zajedno sa svojim suprugom počela da radi na svom predivnom domu, piše Lepa & Srećna. Stan koji je nekada imao 32 kvadrata su ona i njen muž  zajedničkim snagama pretvorili u dupleks od 100 kvadrata.

Kreativna i talentovana Bojana je diplomirani ekonomista, ali dizajn i uređenje enterijera su joj ostali neostvarena želja. Zato su njena najveća strast i hobi uređenje doma, što se vidi na slikama ovog divnog i prostranog stana u kome ima mnogo topline.

Omiljena boja naše čitateljke je zelena i moramo da se složimo sa njom da ta boja unosi opuštenost, mir kao i toplinu. Bojana nije previše koristila zelenu boju u uređenju doma, ali ona ipak može da se primeti u detaljima, posebno sad kad je u novogodišnjem ruhu.

U Bojaninom domu vladaju moderan beli nameštaj u kombinaciji sa svetlim drvetom. Bela stolica u trpezariji i fotelja deo su nameštaja nasleđenog od Bojaninog oca, koji za nju ima veliku emotivnu vrednost, kao i gobleni koji su poklon suprugovih roditelja.

Ceo enterijer predstavlja savršen spoj modernog, rustičnog i tradicionalnog. Topla žuta boja zidova daje ovom domu vedrinu, a bela boja ne dozvoljava da dom izgleda skučeno i mračno. Bojana se pobrinula i za efektne detalje poput kariranog mebla na fotelji i tabureu, krznenog ćebeta na stolici, neobične police sa okruglim satom...

Dom je trenutno u najlepšem svetlu jer je okićen za novogodišnje i božićne praznike. Tu je mnoštvo simpatičnih detalja koji vraćaju u detinjstvo, poput šarenih, drvenih vojnika koji ukrašavaju policu.

Dve različito okićene jelke ne dozvoljavaju da skinete pogled sa zanimljivih ukrasa. Jelka u dnevnoj sobi je smirenija sa neobičnom kombinacijom plave, zlatne i crvene boje, dok jelka u trpezariji sa svojim šarenim ukrasima izgleda neodoljivo.

Bojana je okitila i predivan kamin, gelendere od stepenica, sims od prozora i pobrinula se za savršenu prazničnu dekoraciju na trpezarijskom stolu. Zanimljivi tanjiri sa motivom sata i karirani stolnjak prosto mame na večeru!

Bilo da ste ljubitelj rustičnog ili modernog - ovaj dom, sigurni smo, nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Praznični duh, lepota ukrasa i predivno dekorisan enterijer inspirisaće vas da i vi sredite svoj dom poput naše čitateljke Bojane Pljevaljčić Meseldžije!