More, sunce, miris lavande, borova i citrusa donose onaj letnji osećaj lepote i lakoće, a time i našu želju da godišnji odmor potraje što duže, piše Lepa & Srećna.

PROČITAJTE JOŠ: MALA SEOSKA PORODIČNA KUĆA U KOJU ĆETE SE ZALJUBITI: pogledajte kako je američki par od stare kuće napravio savršen dom u skandinavskom stilu (FOTO)

Ako želite da vaš dom bude vaša morska luka, uskladite ga s prirodom i okruženjem, a detalji će odslikati stil života na Sredozemlju.

Praktičan nameštaj s notom rustike, keramika zemljanih tonova, kovano gvožđe, školjke, plavljeno drvo i brodski fenjeri unose morsku atmosferu u ambijent.

Pogledajte u nastavku predloge kako da uredite dom koji je inspirisan morskim detaljima. 

Beskrajno plavetnilo, nestašni maestral i osećaj slobode neka vam budu inspiracija iz prve ruke –ponesite ih s letovanja i smestite u svoj dom.

Morske školjke i zvezde u kombinaciji s kamenčićima stvoriće atmosferu zbog koje volimo more.

Na Mediteranu se najveći deo dana provodi napolju, pa stoga terase podsećaju na male dnevne boravke. udesite kutak koji će vas u svakom trenutku odvesti na omiljenu destinaciju. dovoljni su nekoliko školjkica, nekoliko saksija mirisnog cveća i debela hladovina.

Plavi sto i stolice u mediteranskom rustičnom maniru, uz neizostavne saksije sa autentičnim biljkama čine skladnu i gracioznu sliku, tpičnu za mediteranski eeksterijer.

Tekst: I. M.

Izvor: Lepa & Srećna