Predsedničke rezidencije uvek asociraju na luksuz, ali predsednička palata turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana predstavlja pravu raskoš, piše Lepa & Srećna.

Palata se naziva Beli dvorac i nalazi se u Ankari, a ukoliko je poredite sa Belom kućom treba da znate da je ova građevina čak 30 puta veća od američke rezidencije. Mnogi ističu da je ovo najveća palata na svetu koja je izgrađena u prethodnih 100 godina.

PROČITAJTE JOŠ: Ivanka Tramp oborila kiriju na Menhetnu: nećete verovati za koliko se izdaje njen stan (FOTO)

Građevina je renovirana i potpuno završena pre tri godine, a činjenica da se u njoj nalazi 1 100 soba svakoga ostavlja bez daha. Kao i dom svakog vladara, tako i u Erdoganovoj palati dominira mesingani pod, zlatne ručke i crveni tepih.

KOLIKO KOŠTAJU STVARI U OVOJ PALATI I KAKO IZGLEDA NJENA UNUTRAŠNJOST OTKRIJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

Mediji javljaju da je 7 miliona izdvojeno za crvene tepihe, 5 miliona za 400 visokih i duplih vrata, svilene tapete su dominantne, a samo jedna rolana košta 2 000 funti, a za svaku čašu izdvojeno je oko 250 funti.

PROČITAJTE JOŠ: Novi američki predsednik već promenio izgled Ovalne sobe: kakve zavese, tepih i sofe je tražio Donald Tramp (FOTO)

Takođe, u domu se nalaze i sobe za spa tretmane, bazeni, klasična i turska kupatila.

Palata košta oko 600 milona evra, a mnogi mediji i poznate ličnosti kritikovali su predsednuika Erdogana zbog ovog luksuza smatrajući kako je neukusno i neprilično živeti u ovakvom domu dok u Turskoj i širom sveta žive ljudi koji nemaju osnovna sredstva za život.

POGLEDAJTE VIDEO I OTKRIJTE KAKO IZGLEDA ERDOGANOVA PALATA NOĆU, A U FOTO GALERIJI OČEKUJE VAS JOŠ SLIKA OVE RASKOŠNE GRAĐEVINE! 

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Zlato, crveni tepisi i svilene tapete predstavljaju sitnice u poređenju sa onim što možete da vidite u domu turskog predsednika!