Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspiracija

KAKO ISKORISTITI MALI PROSTOR SA VISOKIM PLAFONOM: funkcionalan mali stan sa galerijom za spavanje (FOTO)

Autor Marija Micanovic
Autor Marija Micanovic

Čak i stan od 30 kvadrata može biti vrlo udoban ukoliko je visina dovoljna da se osmisli i galerija za spavanje, po inspirativnim idejama arhitekte Adriana Lancua.

Izvor: Foto: Behance / Adrian Lancu

Ovaj stan će vas očarati svojom jednostavnošću, ali i svojom praktičnošću što je neophodno za manje stanove. Arhitekta Adrian Lancu iskoristio je visinu plafona i prostor za spavanje smestio na galeriji iznad kupatila. 

Povezane vesti

U prizemlju su predviđeni dnevni boravak, kutak za rad, kupatilo i kuhinja koja je od dnevne sobe odvojena pultom namenjenim za obedovanje.

Do galerije se dolazi neobičnim stepenicama koje je arhitekta predvideo da budu i skladišni prostor. Zato stepenice izgledaju kao kutije - genijalno i jednostavno rešenje za manje stanove i odlaganje stvari! 

Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2014:08:31 13:32:15
Izvor: Foto: Behance / Adrian Lancu

Boje su odabrane tako da stan deluje prostranije nego što jeste - velike površine plakara, poda, plafona galerije izvedene su u svetlom univeru sa desenom prirodnog drveta, a zidovi su beli. Jedini koloristički akcenti su prostirka na podu boje vina i apstraktna slika na zidu dnevne sobe. 

Povezane vesti

Rumunski arhitekta Adrian Lancu još jednom je dokazao da je majstor svog zanata!

Utisku itekako doprinosi i dosta svetla kojim je ovaj stan okupan - dva simetrična prozora bez zavesa izvor su dnevne svetlosti, a veštačko osvetljenje je pažljivo osmišljeno - centralni izvor je nekoliko kugli na različitim visinama, kuhinja ima nekoliko ugrađenih plafonskih lampi, a pult svoj posebni luster.

SVE SLIKE I DETALJE POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI!

Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2014:08:30 15:35:39
Izvor: Foto: Behance / Adrian Lancu

Tekst: M. M.

Izvor: Lisa/ Moj stan

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...