Prvi snimci ledenog hotela u Švedskoj čije je ime "Ajshotel 26" pokazuju jedan pravi bajkoviti enterijer koji godišnje poseti čak 60 hiljada turista. 

Potrebno je čak dva meseca kako bi se ovaj ledeni hotel sagradio. Ova ledena građevina trajaće do kraja sezone, da bi se sledeće godine izgradio ponovo.

VIŠE: Nezaboravna čarolija novogodišnje dekoracije: pogledajte kako je kralj cveća u Parizu Džef Litam okitio jelku

Zbog toga je sam naziv hotela "Ajshotel 26" i simboličan, premda je ovo 26. godina kako se ova ledena konstitucija gradi i privlači mnogobrojne turiste.  

Hotel je napravljen od 5 hiljada tona prirodnog snega i leda iz reke Torne. Sadrži niz živopisnih ledenih figura koje izgledaju krajnje impozantno. 

Sastoji se od 50 soba od kojih je 19 umetnickih apartmana, posebno dizajniranih sa gotickim lukovima koji ovom enterijeru daju upečatljiv izgled.

Na osmišljavanju ovih prostorija su radili umetnici iz 13 zemalja. 

VIŠE: Hajdi Klum (42) zapalila Internet: supermanekenka naga u kocki leda (FOTO)

Pored hotela, u Jukasjarvi se može posetiti i ledena crkva u istom maniru, koja ce biti otvorena od 25. decembra. 

Medutim, ne izostaje ni kulturni sadržaj, te tu možete naci i pozorište u obliku kupole, kao i ledeni bar u kojem se možete opustiti. 

Kako je ledeni hotel postao veoma popularan, grupa arhitekata koja se bavi izgradnjom ove monumentalne građevine je najavila da će od sledeće godine, ledeni hotel biti napravljen tako da se ne može otopiti nakon sezone, tako da će posetioci imati priliku da uživaju u ovom ledenom kraljevstvu tokom cele godine. 

Izvor: Lisa