Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspiracija

Najlepše ideje za enterijer: kako da upotrebite crvenu boju u kuhinji

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Crvena boja je izazov u enterijeru! Evo ideja kako da je upotrebite u kuhinji...

Izvor: Foto: Shutterstock, Profimedia

U kuhinji ima mnogo površina različitih tekstura, na kojima ista boja deluje različito. Crvena je, takođe, veliki izazov, ali njena igra u enterijeru može dati nezaboravan efekat. Ako je pred vama težak izbor rešenja za kuhinju, zašto ne biste malo rizikovali?

Crveni pleksiglas ili mutno staklo u aluminijumskim ramovima predstavljaju zanimljivu kombinaciju pogodnu za frontove kuhinjskih elemenata (slika u galeriji broj 1).

Crvena boja, međutim, izgleda odlično i u tradicionalnim kuhinjama što dokazuju i rustični drveni elementi ukrašeni jednostavnim ručkama (slika u galeriji broj 2). 

Crvena se lepo uklapa i sa drugim, klasičnim "kuhinjskim" bojama - belim radnim površinama i sivim kućnim aparatima od nerđajućeg čelika (slika u galeriji broj 3).

Izvor: Foto: Shutterstock, Profimedia

Iskreni zaljubljenici u crvenu uživaće u predlogu u kome se ova boja našla na gotovo svim elementima - frontovima, pločicama pa čak i na zavesi (slika u galeriji broj 4). Međutim, ako imate kuhinju skromnih dimenzija, efektino će delovati i ako u crveno obojite zid ili vrata pored kuhinje (slika u galeriji broj 5).

Ako se odlučite za crvenu boju u kuhinji, biće vam veoma lako da izaberete detalje jer se odlično uklapa sa modernom bravarskom "galanterijom". Preporučujemo ručice, šarke i nosače za police u boji čelika (slika u galeriji broj 6 i 7).

Izvor: Lisa / Moj stan

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije