Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspiracija

Redizajniranje starog nameštaja: kuhinjski kredenac u novom izdanju

Autor Ana Dodig
Autor Ana Dodig

Kompanija Parlani očarava svojom vizijom kredenca, a sigurno ćete i vi naći dobru ideju za redizajniranje bakinog kredenca. Serija prelepih primera ove italijanske manufakture oduševiće vas atraktivnim koloritom, širokom namenom ...

Izvor: Foto: PROMO / Parlani

Svaki dom bar nekad je imao u kuhinji, trpezariji ili dnevnoj sobi kredenac koji je "dočekivao i pratio" sve generacije u kući. Klasične pravougaone forme, uglavnom od drveta s efektnim detaljima u duborezu, kredenac  je bio komad nameštaja gde je porodica čuvala svoje najdraže uspomene – albume sa fotografijama, pisma, omiljene knjige, najdragoceniji nakit, ali i male kristalne čaše za rakiju, bocu medovače koju će otvoriti na nečijem rođendanu, ili venčanju.

PROČITAJTE JOŠ: Uredan dom: kako organizovati fioke u kuhinji

Kako bi vreme teklo, porodica bi ga preselila na terasu ili u neku ostavu zamenivši ga s nekim modernijim, praktičnijim ormarom. Ostavljen s "borama" koje mu je vreme napravilo kredanac bi prezimio još koju godinu, zaboravljen, ukrašen prašnjavim cvećem, sve dok ga ukućani ne bi odneli na otpad.

Tada, retko ko bi se setio da postojeći kredenac obnovi ili da kupi opet neki nov, imajući na umu tendencije u enterijeru koje su kredenac zaobišle, namerno ili slučajno. Svesni mogućnosti koje forma kredenca pruža za kreativnu igru unutar dizajna ali i funkcija, italijanska kompanija Parlani oživela je ovu klasičnu formu i osmislila prekrasnu kolekciju koji će se danas uklopiti u svako kuhinjsko carstvo.

Napravljeni od finog drveta posečenog u održivoj šumi, u lepezi neverovatno intenzivnih, čistih boja od azurnoplave, preko "dunja žute" do božanstvene zelene koja kao da je ukradena iz prirode, Parlani kredenci očaravaju na prvi pogled.

Izvor: Foto: PROMO / Parlani

Dizajneri Parlanija nisu se puno igrali klasičnom formom koju su ostavili da bude pravougaona, ali su varirali pregrade i njiihove namene. Tako smo dobili kredence koji "kriju" frižider u sebi, a zatim i one u kojima je samo jedan deo namenjen za odlaganje stvari a u drugom je šporet, ali i klasične kuhinjske komade bez dodatnih funkcija, u koje možemo da držimo posuđe, krpe, činije i slično.

PROČITAJTE JOŠ: Najjednostavniji beli stan koji će osvojiti ženska srca

Vedrim bojama, čistim dizajnom svaki od kredenaca iz kolekcije "Parlani" priče unosi vedrinu i toplinu u kućni ambijenta a draž cele ove kolekcije je veća kada znamo da možemo nešto slično sebi da poklonimo. Samo je potrebno imati nekog veštog stolara koji će napraviti naš moderan kredenac, odabrati boju, možda baš žutu i osvežiti vašu kuhinju ili trpezariju. Nezaboravan detalj koji neće proći nezapaženo.

SVE SLIKE POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI.

Tekst: Ana Dodig

Izvor: Lisa / Moj stan

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije