Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zemljana arhitektura: kuća od balirane slame je izdržljiva i laka za održavanje

Neobična kuća sagrađena od trske, slame, drveta i što je najvažnije ljubavi, pravo je gnezdo za jedan umetnički par koji je iz Beograda "pobegao" u sremski okrug i stvorio topli porodični kutak...

  Izvor: Foto: Zemljanarhitektura

Na blogu "Earth & crafts" pronašli smo divnu kućicu koja je delo ali i porodični dom arhitekte Vuka Krstića. Autori bloga su posetili vlasnika i napisali impresije o ovoj na prvi pogled jednostavnoj, ali toploj i neodoljivoj građevini.

VIŠE:Kućica iz snova: 18 kvadrata pored jezera za jedan mladi bračni par

Arhitekta Vuk Krstić i supruga Marina prodali su stan u Beogradu, kupili plac u Irigu gde su sagradili topli porodični dom od prirodnih materijala.

Sagrađena od trske, drveta i balirane slame potpuno je uklopljena uz prirodu Fruške Gore, kao da joj je već vekovima tu mesto.

Ukoliko se nekada odlučite da gradite od balirane slame, ovaj prirodni materijel je izuzetan. Može da se koristi na više načina, a opet dovoljno čvrsta i vremenski izdržljiva, i laka za održavanje.

VIŠE:Drvena vikendica od 18 kvadrata u koju ćete se zaljubiti

Vlasnik ističe da je ovu prirodnu kućicu podigao uz mnogo smeha i pozitivne energije sa 1 majstorom i 6 nekvalifikovanih i nezaposlenih radnika iz Iriga.

Software:Adobe Photoshop CS5 (12.0x20100115 [20100115.m.998 2010/01/15:02:00:00 cutoff; m branch]) Windows Created: 2014:01:21 19:52:16
Izvor:

Enterijer je obložen drvetom, dok je dnevni boravak obogaćen policom sa knjige i neodoljivim ljubičastim foteljama.

Predlažemo da odmah zavirite u galeriju i pogledate slike ovog divnog porodičnog doma.

Izvor:Zemljanarhitektura

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije