Slavna adresa Rue Cambon 31 u Parizu onačava ulicu u kojoj i danas možete videti ekskluzivni Šanel butik, ali i na trećem spratu iste zgrade i apartman gde je Koko radila i primala goste do svoje smrti 1971. godine.

VIŠE:Zavirite u dom najlepše žene svih vremena Merlin Monro (FOTO)

Koko je, naime, živela u hotelu "Ric" do kog je mogla da stigne pešice, ali je u stanu koji predstavljamo provodila dosta vremena.

VIŠE: Pogledajte gde je odrasla Žaklina Kenedi Onazis

Raskošna dnevna soba sa mnoštvom knjiga, stilskog nameštaja, kineskih motiva i kamelija, koje su joj i bile omiljeno cveće poznate dizajnerke ponekad se, u šali naziva, "elegantni nered" velike Koko. U svakoj sobi nalazi se i kamin, jer ova slavna dama nije volela hladne prostorije kao ni miris hrane u stanu. Raskošni lusteri su, pogađate već, rađeni prema njenim idejama.

Život velike dizajnerke pun je anegdota pa se tako i danas prepričava kako su njeni radnici ili pomoćnice prskali hodnike zgrade parfemom “Šanel 5” kako bi je ovaj miris pratio dok se penje uz stepenice.

U vreme kada niko nije presvlačio svoje sofe u bež antilop, Koko je dom opremila upravo takvim nameštajem, ali je pažljivo birala ko će sedeti na tim sofama. Na slikama uočićete trpezariju u bež nijansi kao i veliku sofu u dnevnom boravku. 

Za sve ostale detalje predlažemo da pogledate video i slike u našoj galeriji.

LepaiSrecna Treći sprat jedne zgrade u Parizu opremljen skupocenim stilskim nameštajem pripadao je jednoj od najvećih kreatorki svih vremena, čuvenoj Koko Šanel. Imate priliku da zavirite u kakvom je "elegantnom neredu" živela poznata dizajnerka...