Na Milanskoj nedelji dizajna koja je održana od 8. do 13. aprila 2014. godine konkurencija je takva da nije lako izboriti se za malo pažnje. Međutim, to uvek pođe za rukom kreatoru neobičnog nameštaja i pokućstva Karimu Rašidu, dizajneru koji obožava da meša orijentalnu estetiku i maksimalne domete tehnološkog napretka.

Rasveta i kuhinjski elementi sa Rašidovim potpisom su u duhu futurizma, nepravilnih linija i dizajna koji smo dosad viđali samo u naučnofantastičnim filmovima.

Jajasti umivaonici u kupatilu u jarkim bojama poput pink i limunžute iz njegove najnovije kolekcije su sve samo ne tipični, a takav je i ogroman krevet u pink boji bombona koji deluje vrlo udobno a pritom kao da izliva pozitivnu energiju u vaš spavaću sobu! Dobra energija, to je i umetnički moto ovog dizajnera čije radove možete pogledati i ovde.

Međutim, uprkos futurističkom dizajnu, Karimovi elementi su i vrlo praktični: tako su trpezarija i sofa za sedenje uklopljeni u savršenu garnituru koja se može i rastaviti tako da dobijete fotelju za dnevni boravak ili jednostavno opuštanje. 

Pogledajte galeriju slika i uverite se u nesvakidašnji dizajn ovog umetnika...

LepaiSrecna Čak i ako vam je srce zauvek odano neutralnim nijansama, sigurno će vam se dopasti bar neki detalj u jarkim bojama kakve u svojim kolekcijama forsira popularni egipatski dizajner Karim Rašid…