Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adaptacija prostora

Potkrovlje za mlade

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Stan male kvadrature ne sme se zatrpavati suvišnim stvarima ni glomaznim nameštajem. Jedno od rešenja je da se napravi garderobna ostava u koju se mogu odložiti vansezonska odeća, koferi i druge stvari koje se ređe upotrebljavaju.

Izvor: Foto: Shutterstock

Treba da se uselim sa dečkom u jednoiposoban stan u potkrovlju. Kako da što jednostavnije organizujem naš životni prostor?

Violeta, Niš

Izvor: Foto: Shutterstock

Kao što se vidi na crtežu u pitanju je stan manje kvadrature koji ne treba zatrpavati suvišnim stvarima i glomaznim nameštajem.

Stoga je najbolje napraviti veliki garderobni orman, takoreći garderobnu ostavu u koju će se smestiti sve postojeće stvari.

Pošto je dubina plakara 70 cm, najbolje je da se napravi zidić od knauf ploča i njime pokrije vidljiva stranica ormana.

S obzirom na to da je soba pod kosinom i ima krovni prozor, vaš je izbor sa koje ćete strane da stavite krevet. Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom neka ostane jedna celina.

Pult će biti jedina pregrada izmedju dela za obedovanje i dela za pripremanje hrane. U delu za sedenje lepo bi bilo postaviti dvosed ledjima okrenut hodniku kako bi se smanjila dubina hodnika koji se nadovezuje na ovu prostoriju.

U ovakvom prostoru uvek je dobrodošao bar jedan zid u nekoj intenzivnoj boji zbog vizuelne dubine.

Jugoslava Kljakić, diplomirani arhitekta

Izvor: Foto: Shutterstock

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...