Neka deca najviše vole kad im roditelji iseku lubenicu na kriške, pa se sok sliva niz obraščiće dok se oni slade hladnim voćem.
Međutim, ovakvo posluženje nije uvek baš najelegantnije rešenje. Zato predlažemo da isprobate sečenje lubenice na štapiće - zanimljivo, lepo ako ih složite u neku višu staklenu činiju i - bez mnogo curenja sa strane.
Da biste to uradili, prvo lubenicu presecite na pola, pa okrenite polovine na presečenu stranu. Sada isecite ravne kriške širine oko 5cm, ne razdvajajući ih jednu od druge.
Kad završite, okrenite polutku u stranu za 90 stepeni, pa ponovite postupak - secite kriške širine oko 5cm. Pažljivo podignite isečene delove - dobićete savršene, ravnomerno isečene štapiće, na kraju svakog je parče kore za koji svako može da drži štapić dok ga jede.
Pogledajte koliko je lako i lepo, a pročitajte i da li smeju da se jedu semenke lubenice.
Tekst: Lepa&Srećna / J. G.