Paprike

Kupovina: Birajte one sa sjajnom kožom bez ogrebotina.

Čuvanje: Sveže paprike možete da čuvate u frižideru nezamotane u fioci za povrće. Zelene će izdržati oko nedelju dana u frižideru, a žute, narandžaste i crvene paprike najviše pet dana.

Patlidžan

Kupovina: Mora da ima tvrdu, sjajnu koru bez ogrebotina. Kraći patlidžani, od 7,5 do 15 cm, manje su gorki. Prezreli su meki na dodir.

Čuvanje: Pripremite ga odmah ili sutra, prekosutra već postaje gorak. 

VIŠE: 10 stvari koje ne smemo čuvati u frižideru

Mladi krompir

Kupovina: Izbegavajte krompir sa zelenim tačkama jer su one znak otrova.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu od 0 do 10°C.

Tikvice

Kupovina: Najbolje su mlade tikvice koje nisu veće od 15 cm. Velike su tvrde i vodene.

Čuvanje: Neoprane tikvice mogu da stoje u frižideru sedam dana u rupičastoj kesi.

VIŠE: Najbolji raspored namirnica u frižideru

Krastavci

Kupovina: Najbolji su tvrdi, teški i tamnozeleni. Manji krastavci su i manje gorki.

Čuvanje: Umotani u plastičnu foliju izdržaće do nedelju dana u hladnijem delu frižidera.

Izvor: Blic žena