NAJBOLJE PEČENI KROMPIR U RERNI SVIH VREMENA: Jelo za pamćenje i prepričavanje (RECEPT)

Dva sastojka daju sjajan ukus ovom pečenom krompiru!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1kg roze krompira
  • 100 gr guščje ili pačje masti ili 100 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • so

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na četvtine. Prelijte hladnom vodom da ogrezne, posolite i stavite da provri. Čim provri, smanjite temperaturu i ostavite da vri oko dva minuta. U međuvremenu, ugrejte pleh u rerni i stavite masnoću da se i ona zagreje.

Ocedite krompir i to tako što ćete malo prodrmati cediljku tako da se ivice parčića zaoble, a zatim polako naprašite brašnom tresući đevđir tako da sve kriške budu ravnomerno prekrivene.

Polako ih sipajte u vrelu masnoću (budite pažljivi, počeće da prskaju) pa i pleh protresite tako da svi krompiri budu obloženi masnoćom. Raširite ih tako da budu u jednom sloju u plehu i imaju dovoljno prostora.

Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta. Izvadite ih, posolite i poslužite.

Izvor: Lisa