• Sastojci za testo:
  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
  • Sastojci za nadev:
  • 3dcl slatke pavlake
  • 400g jagoda

Priprema:

Uključite rernu na 180 Celzijusa. Odvojte belance od žumanca, a u žumance dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj posudi napravite sneg od belanaca. Naizmenično u smesu žumanaca i šećera dodajte po kašiku brašna i snega od belanaca i  lagano umešajte u smesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i sneg. Smesa će na početku biti gušća, a na kraju ređa i pomalo penasta. Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje, izljte smesu i lagano je rasporedite kašikom. Stavite smesu u rernu i pecite maksimalno 10 minuta. Kada površina testa bude zlatna izvadite iz rerne. Prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora biti gore. Lagano prstima povlačite papir dok ga skroz ne uklonite, a zatim testo urolajte u krpu i pustite da se malo ohladi. Operite jagode, očistite ih i iseckajte na komadiće. Slatku pavlaku umutite mikserom u šlag. Odmotajte ohlađeno testo, premažite šlagom na koji ćete zatim poređati jagode i ponovno urolajte. Rolat pospite šećerom u prahu ili ukrasite šlagom.

Izvor: Stil/Zadovoljna.hr