- Sastojci:
- 1 šolja svežeg mleka
- pristohvat soli
- 1 šolja brašna
- 4 jaja
- Sos od čokolade:
- 100 ml svežeg mleka
- 100 g čokolade
Posolite mleko i stavite da provri. U proključalo mleko sa solju sipajte brašno. Mešajte dok se na dnu šerpe ne stvori fini sloj i dok se testo ne homogenizuje i ne počne da se odlepljuje od dna. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi u drugoj posudi. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i mešajte nakon svakog dodatog jajeta.
Zatim zagrejte veliku količinu ulja za prženje i testo stavite u špric sa zvezdastim kalupom. U vruće ulje istisnite ćurose koji su nešto duži od tulumbi.
Ispržite čuros sa obe strane, tako što ga okrećete. Dok su još topli, posipajte ih šećerom u prahu.
Poslužite ih sa vrućom čokoladom, koji ste napravili od čokolade otopljene u vrućem svežem mleku. Umačite svaki ćuros u čokoladni sos i uživajte.
Recepte piše: Tanja Radmanovac
Izvor: Bon Apeti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka