• Sastojci:
  • 1 šolja svežeg mleka
  • pristohvat soli
  • 1 šolja brašna
  • 4 jaja
  • Sos od čokolade:
  • 100 ml svežeg mleka
  • 100 g čokolade

Posolite mleko i stavite da provri. U proključalo mleko sa solju sipajte brašno. Mešajte dok se na dnu šerpe ne stvori fini sloj i dok se testo ne homogenizuje i ne počne da se odlepljuje od dna. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi u drugoj posudi. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i mešajte nakon svakog dodatog jajeta.

Zatim zagrejte veliku količinu ulja za prženje i testo stavite u špric sa zvezdastim kalupom. U vruće ulje istisnite ćurose koji su nešto duži od tulumbi.

Ispržite čuros sa obe strane, tako što ga okrećete. Dok su još topli, posipajte ih šećerom u prahu.

Poslužite ih sa vrućom čokoladom, koji ste napravili od čokolade otopljene u vrućem svežem mleku. Umačite svaki ćuros u čokoladni sos i uživajte.

Recepte piše: Tanja Radmanovac

Izvor: Bon Apeti