- Sastojci:
- 1 šolja svežeg mleka
- pristohvat soli
- 1 šolja brašna
- 4 jaja
- Sos od čokolade:
- 100 ml svežeg mleka
- 100 g čokolade
Posolite mleko i stavite da provri. U proključalo mleko sa solju sipajte brašno. Mešajte dok se na dnu šerpe ne stvori fini sloj i dok se testo ne homogenizuje i ne počne da se odlepljuje od dna. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi u drugoj posudi. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i mešajte nakon svakog dodatog jajeta.
Zatim zagrejte veliku količinu ulja za prženje i testo stavite u špric sa zvezdastim kalupom. U vruće ulje istisnite ćurose koji su nešto duži od tulumbi.
Ispržite čuros sa obe strane, tako što ga okrećete. Dok su još topli, posipajte ih šećerom u prahu.
Poslužite ih sa vrućom čokoladom, koji ste napravili od čokolade otopljene u vrućem svežem mleku. Umačite svaki ćuros u čokoladni sos i uživajte.
Recepte piše: Tanja Radmanovac
Izvor: Bon Apeti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.