• Sastojci (za 6 osoba)
  • 600 gr brašna
  • 200 ml mlakog mleka
  • 200 ml tople vode
  • 3 kašikice suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 70 gr margarina ili putera

U brašno dodati nadošli kvasac sa šećerom u mleku.

dodati so, otopljeni margarin i 2 kašike ulja i toplu vodu. Umesiti testo i pokriti. Ostaviti da nadođe oko 15 minuta.

Poslije 15 minuta, nadošlo testo premesiti na malo brašna pa ponovo vratiti u činiju i ostaviti da poraste duplo (oko 15-20 minuta).

Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu podlogu i podeliti na 12 delova.

Svaku lopticu premesiti na brašnu.

Ostaviti da odstoje oko 5 minuta.

Svaku lopticu što tanje razvući na malo brašna pa zarolati.

Prekriti ih krpom i ostaviti ih tako do kuvanja.

U šerpu staviti 1 litar vode i 1 kašičicu šećera i sačekati da provri. U vodu stavljati kifle, svaku po 10 sekundi.

Poslije 10 sekundi svaku kiflu vaditi i ređati u pleh obložen pek papirom.

Uključiti rernu na 200 stepeni i peći kifle oko 20 minuta, dok blago ne porumene.

Gotove kifle premazati s malo ulja i posoliti.

Izvor: Coolinarika