- Sastojci (za 6 osoba)
- 600 gr brašna
- 200 ml mlakog mleka
- 200 ml tople vode
- 3 kašikice suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 70 gr margarina ili putera
U brašno dodati nadošli kvasac sa šećerom u mleku.
dodati so, otopljeni margarin i 2 kašike ulja i toplu vodu. Umesiti testo i pokriti. Ostaviti da nadođe oko 15 minuta.
Poslije 15 minuta, nadošlo testo premesiti na malo brašna pa ponovo vratiti u činiju i ostaviti da poraste duplo (oko 15-20 minuta).
Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu podlogu i podeliti na 12 delova.
Svaku lopticu premesiti na brašnu.
Ostaviti da odstoje oko 5 minuta.
Svaku lopticu što tanje razvući na malo brašna pa zarolati.
Prekriti ih krpom i ostaviti ih tako do kuvanja.
U šerpu staviti 1 litar vode i 1 kašičicu šećera i sačekati da provri. U vodu stavljati kifle, svaku po 10 sekundi.
Poslije 10 sekundi svaku kiflu vaditi i ređati u pleh obložen pek papirom.
Uključiti rernu na 200 stepeni i peći kifle oko 20 minuta, dok blago ne porumene.
Gotove kifle premazati s malo ulja i posoliti.
Izvor: Coolinarika
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.