Sastojci
- 1/2 kg badema
- sok i kora 1 limuna
- malo vode
- 1/2 kg šećera
- 1 kg smokvi
- kristal-šećer za posipanje
Pročitajte još: KAKO SE PRAVI POHOVANI SLADOLED: vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku
Priprema
Smokve očistite od peteljki i sameljite u mašini za meso. Masu stavite na dasku posutu kristal-šećerom, podelite i razvaljajte u dve kore debljine kao tupa strana noža. Šećer prelijte s malo vode i skuvajte sirup kao za slatko. Dodajte limunov sok, rendanu koru i mleveni badem. Ovim filom namažite jednu koru od smokvi, a drugom poklopite. Lagano pritisnite i poravnajte. Kada se preliv stegne, isecite kockice i stavite ih u papirne korpice.
Izvor: Lepa i Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.