Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 5 kriški hleba
  • 2 dl mleka
  • 2 kašičice aleve paprike
  • so, biber
  • 2 kašičice senfa
  • 100 g pancete

PROČITAJTE JOŠ: Originalna bečka šnicla

Za svaku šniclu:

1 kašika kajmaka i po 1 list kačkavalja i šunke

Priprema:

Hleb potopite u mleko. Pancetu, i sav luk sitno iseckajte. Pomešajte meso, oceđen hleb, luk, pancetu, senf, alevu papriku i jaja, posolite i pobiberite, pa sve lepo umesite i stavite u frižider na pola sata. Od pripremljene smese vlažnim rukama oblikujte loptice. Svaku rastanjite, stavite po kašiku kajmaka, list kačkavalja i list šunke, pa preklopite drugom šniclom i pritisnite krajeve da fil ne iscuri. Pecite na roštilju ili ispržite na ulju.

PROČITAJTE JOŠ: Domaće faširane šnicle

Miljin savet:

Umesto vlažnim rukama, šnicle možete napraviti i ovako: poređajte loptice mesa na podmazanu foliju, poklopite drugom folijom i pređite oklagijom.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa&Srećna