Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 2 srednje glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 kriški hleba
- 2 dl mleka
- 2 kašičice aleve paprike
- so, biber
- 2 kašičice senfa
- 100 g pancete
PROČITAJTE JOŠ: Originalna bečka šnicla
Za svaku šniclu:
1 kašika kajmaka i po 1 list kačkavalja i šunke
Priprema:
Hleb potopite u mleko. Pancetu, i sav luk sitno iseckajte. Pomešajte meso, oceđen hleb, luk, pancetu, senf, alevu papriku i jaja, posolite i pobiberite, pa sve lepo umesite i stavite u frižider na pola sata. Od pripremljene smese vlažnim rukama oblikujte loptice. Svaku rastanjite, stavite po kašiku kajmaka, list kačkavalja i list šunke, pa preklopite drugom šniclom i pritisnite krajeve da fil ne iscuri. Pecite na roštilju ili ispržite na ulju.
PROČITAJTE JOŠ: Domaće faširane šnicle
Miljin savet:
Umesto vlažnim rukama, šnicle možete napraviti i ovako: poređajte loptice mesa na podmazanu foliju, poklopite drugom folijom i pređite oklagijom.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.