Šareni slani rolat

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 100 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • 100 g brašna
  • 50 g rukole
  • 40 g sušenog paradajza
  • 300 g sira
  • 100 g tanko isečene šunke
  • so i biber

Priprema:

20 g rukole oprati i osušiti na ubrusu. Na veliki pleh staviti papir za pečenje i lagano ga premazati uljem. Posuti opranu i osušenu rukolu. Jaja, mleko i mineralnu vodu pomešati u jednoličnu smesu, pa dodati brašno, so i biber i smesu izliti na rukolu. Peći na 180°C oko 15 minuta. Testo će se podići, ali kad ga izvadite će se slegnuti. Ostaviti ga da se ohladi.

Pomešajte sir i isečen suv paradajz posolite. Ako je smesa pretvrda i ne da se mazati, dodajte malo mleka.

Smesom premažite testo, zatim pospite rukulom i prekrijte šunkom. Uvijte u rolat. Ostavite rolat u frižideru da se ukusi sjedine, a zatim isecite i poslužite.

Kliknite OVDE za još recepata za predjela!