Šareni slani rolat
Sastojci:
- 5 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- 100 g brašna
- 50 g rukole
- 40 g sušenog paradajza
- 300 g sira
- 100 g tanko isečene šunke
- so i biber
Priprema:
20 g rukole oprati i osušiti na ubrusu. Na veliki pleh staviti papir za pečenje i lagano ga premazati uljem. Posuti opranu i osušenu rukolu. Jaja, mleko i mineralnu vodu pomešati u jednoličnu smesu, pa dodati brašno, so i biber i smesu izliti na rukolu. Peći na 180°C oko 15 minuta. Testo će se podići, ali kad ga izvadite će se slegnuti. Ostaviti ga da se ohladi.
Pomešajte sir i isečen suv paradajz posolite. Ako je smesa pretvrda i ne da se mazati, dodajte malo mleka.
Smesom premažite testo, zatim pospite rukulom i prekrijte šunkom. Uvijte u rolat. Ostavite rolat u frižideru da se ukusi sjedine, a zatim isecite i poslužite.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.