Sastojci:

Za testo:

  • 200 gr omekšanog margarina
  • 150 gr šećera
  • 2 žumanca
  • 400 gr brašna i malo brašna za posipanje tepsije
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 2-4 kašike mleka

PROČITAJTE JOŠ: Sve o Uskrsu: recepti, farbanje jaja i običaji

    Za glazuru:

    • 1-2 kašičice soka od limuna
    • 250 gr šećera za glazuru
    • oko 2 kašike hladne vode
    • različite boje 

    PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: maštovita dekoracija za jaja 3D tufnama (VIDEO)

      Pripema:

      Unapred zagrejte rernu na 180 stepeni. Dve tepsije premažite sa malo margarina i obložite sa papirom za pečenje. 

      Penasto umutite 200 gr margarina i 150 gr šećera. Dodajte 2 žumanca i umutite. Dodajte 400 gr prosejanog brašna, 1 kašičicu cimeta i 2-4 kašike mleka da vam biskvit bude mek. Umesite meko testo. Rastanjite testo oklagijom i oblikujte zeke. Posložite u tepsiju i pospite šećerom. Pecite ih u unapred zagrejanoj rerni dok ne dobiju svetlu zlatnosmeđu boju, oko 15 minuta. Kad su gotovi, pospite ih šećerom i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi.

      PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: 8 najlepših ideja za šaranje jaja tehnikom ombre

      Za glazuru,  procedite sok od limuna. Zatim pomešajte sok od limuna sa šećerom i dodajte postepeno 2 kašike vode da biste dobili čvrstu ali glatku glazuru.Ako je potrebno, dodajte malo proceđenog soka od limuna. Podelite glazuru u odvojene posude i dodajte u svaku različitu boju po vašem izboru. Ukrasite keks glazurom. Možete ivice vaših ukrasa dekorisati čvršćom glazurom a za unutrašnjost dekorativnih oblika možete dodati u glazuru malo vode.

      Izvor: Lepa & srećna