Sastojci:
Za testo:
- 200 gr omekšanog margarina
- 150 gr šećera
- 2 žumanca
- 400 gr brašna i malo brašna za posipanje tepsije
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 2-4 kašike mleka
PROČITAJTE JOŠ: Sve o Uskrsu: recepti, farbanje jaja i običaji
Za glazuru:
- 1-2 kašičice soka od limuna
- 250 gr šećera za glazuru
- oko 2 kašike hladne vode
- različite boje
Pripema:
Unapred zagrejte rernu na 180 stepeni. Dve tepsije premažite sa malo margarina i obložite sa papirom za pečenje.
Penasto umutite 200 gr margarina i 150 gr šećera. Dodajte 2 žumanca i umutite. Dodajte 400 gr prosejanog brašna, 1 kašičicu cimeta i 2-4 kašike mleka da vam biskvit bude mek. Umesite meko testo. Rastanjite testo oklagijom i oblikujte zeke. Posložite u tepsiju i pospite šećerom. Pecite ih u unapred zagrejanoj rerni dok ne dobiju svetlu zlatnosmeđu boju, oko 15 minuta. Kad su gotovi, pospite ih šećerom i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi.
Za glazuru, procedite sok od limuna. Zatim pomešajte sok od limuna sa šećerom i dodajte postepeno 2 kašike vode da biste dobili čvrstu ali glatku glazuru.Ako je potrebno, dodajte malo proceđenog soka od limuna. Podelite glazuru u odvojene posude i dodajte u svaku različitu boju po vašem izboru. Ukrasite keks glazurom. Možete ivice vaših ukrasa dekorisati čvršćom glazurom a za unutrašnjost dekorativnih oblika možete dodati u glazuru malo vode.
Izvor: Lepa & srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka