Sastojci:
- 4 velika krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 2 glavice luka
- 1 dl pasiranog paradajza
- so
- biber
- mešavina začina
- mlevena crvena paprika
- čili
- kari
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
Priprema: Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, pa kad postane staklast dodati mleveno meso. Kratko dinstati, pa dodati i rendanu šargarepu, začine, po ukusu so, biber, mešavinu začina, kari, čili i papriku. Preliti pasiranim paradajzom, sa malo vode, dodati seckan peršun, pa kratko krčkati.
Krompir oljuštiti, iseći na kolutove, pa skuvati do pola u vodi vodi. Procediti, posoliti, pa polovinu poređati u vatrostalni sud, preko staviti dinstano meso.
Preko mesa staviti drugu polovinu kuvanog krompira, preliti umućenim jajetom i jogurtom, pa zapeći u rerni zagrejanoj na 200 C, dok ne porumeni.
Izvor: Recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.