Sastojci:
- 4 velika krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 2 glavice luka
- 1 dl pasiranog paradajza
- so
- biber
- mešavina začina
- mlevena crvena paprika
- čili
- kari
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
Priprema: Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, pa kad postane staklast dodati mleveno meso. Kratko dinstati, pa dodati i rendanu šargarepu, začine, po ukusu so, biber, mešavinu začina, kari, čili i papriku. Preliti pasiranim paradajzom, sa malo vode, dodati seckan peršun, pa kratko krčkati.
Krompir oljuštiti, iseći na kolutove, pa skuvati do pola u vodi vodi. Procediti, posoliti, pa polovinu poređati u vatrostalni sud, preko staviti dinstano meso.
Preko mesa staviti drugu polovinu kuvanog krompira, preliti umućenim jajetom i jogurtom, pa zapeći u rerni zagrejanoj na 200 C, dok ne porumeni.
Izvor: Recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka