Sastojci:
- 500 g tikvica
- 380 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muskatnog orašćića
- kašičica soli
- 2 jajeta
- 200 g belog šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 3/4 šolje maslinovog ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 C. Odstranite peteljku i donji deo tikvice i izrendajte ih u krpu, piše Stvar ukusa. Dobro pritisnite da izbacite što više tečnosti iz tikvica. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine.
U posebnoj posudi umutite jaja i dodajte šećer, maslinovo ulje i ekstrakt vanile. Dodajte izrendane tikvice smesi s brašnom, a zatim dodajte i smesu s jajima. Sve dobro promešajte. Smesu sipajte u pleh za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 45-50 minuta. Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno. Sačekajte da se pecivo hladi 10 minuta, pa ga onda izvaditte iz pleha.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka