Đumbir: Svež đumbir koristi se u pripremi kako slanih tako i slatkih jela, dajući ljutu, ali i osvežavajuću aromu marinadama, prženim jelima (smanjuje i masnoće), supama, kariju, žitaricama i svežem povrću.
Biber: Bilo koje jelo skoro je nezamislivo bez dodatka bibera: od supe, variva, sosova, mesnih jela, suhomesnatih proizvoda, sira i ukiseljenog povrća, do čokolade i jagoda. U smesu za paniranje mesa stavite zdrobljeni zeleni biber, a bakalaru dodajte crni ili beli. Koristi se mleven ili u zrnu, u zavisnosti od načina na koji pripremate jelo.
Muskatni oraščić: Plod sadrži veliku količinu eteričnih ulja pa se u medicini svrstava u narkotike. U vrlo malim dozama oraščić pomaže protiv želudačnih i crevnih tegoba. Neizostavan je u azijskoj kuhinji, a najčešće se dodaje u teška zimska jela, ali i u supe, jela sa povrćem, marinade, napitke kao što su kuvano vino i punč, kolače i slično.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka